Inlägg i samarbete med EasyFit Smedsby

Om januari gick i löpningens tecken, så har februari istället erbjudit så många svettiga gympass jag hunnit med. Nu har februari inte helt varit på min sida, tyvärr. Vi började med att ligga sjuka första veckan. Sen har livspusslet gått hårt åt min träningstid.

Men. Om vi bortser från det, så har EasyFit i Smedsby bjudit på den roligaste träningen på väldigt länge. Jag är ju ganska ny i gymvärlden, och känner mig ofta lite malplacerad då jag ska ge mig på mitt träningsprogram på gymmet. Lite rädd för att göra fel, lite rädd för att folk ska titta och tänka att jag inte vet vad jag håller på med. Men, som tur är, har jag inte en enda gång den senaste månaden behövt känna mig obekväm. Hela gymmet andas en positiv atmosfär. Folk hälsar och pratar och ser glada ut. Susanne Hjorth som är företagaren där, berättade när vi träffades, att hon vill att tröskeln att komma dit ska vara låg, och där har de verkligen lyckats. Allra första gången jag steg in där, togs jag emot av Juliana, som jobbar med kundbetjäning och gruppträning. En kvinna på rätt ställe, som glatt välkomnade mig in på gymmet och visade mig runt.

Förutom den positiva andan, är gymmet riktigt, riktigt snyggt. Man kan luras av att det ser ganska litet ut då man stiger innanför dörren, men största delen av gymmet finns på övre våningen, så misströsta inte vid första anblick. Sen är det inte bara snyggt och fräscht. För en tidsoptimist som jag själv, uppskattar jag det stora parkeringsplatsen. Aldrig behöver man köra runt och leta parkering när man (jag) redan är försenad. Gymmet har också nya maskiner, bra inomhusluft (jätteviktigt tycker jag!), och är städat och fint med vikter och saker på rätt plats. Jag gick tillsammans med Linda Backlund, som jobbar där med gruppträning och som PT, genom alla maskiner första gången jag var där. Och bara en sån sak gör ju att man sen känner sig som hemma. Faktum är att det ingår en motionsrådgivning på 45 minuter då man tecknar medlemsskap. Då får man berätta om sina personliga målsättningar och få individuella tips och råd hur man bäst når sina mål. Hur bra?

Man kan också anlita PT-tjänster där. Återkommande träffar på gymmet med utbildad PT. Mera pepp och större boost för att verkligen nå de där målsättningarna man har, vilka de då må vara. Känner man att det är för stort steg med en alldeles egen PT, finns också alternativet ”smågruppsträning”. Då kan ett gäng på 4-8 personer, till exempel jobbkompisar eller vänner, träna ihop under ledning av en PT, vilket blir ett billigare alternativ än att själv anlita en personlig tränare. Och har man inget gäng som delar ens träningsintresse, så ordnas också träning i små grupper via gymmet. Klicka här så kan ni läsa mera om dem. Allt från gymträning för nybörjare, till löpgrupper och OCR-träning finns representerat där. Ingenting är omöjligt.

Gymmet erbjuder också mer än 25 ledda pass per vecka, som man som medlem har fri tillgång till. Jag hann inte testa på ens hälften av allt jag hade velat, men åtminstone Tabatan med Linda blev en favorit. 30 minuter riktigt effektiv träning. Och vill man känna hur det bränner i baken och magmusklerna kan jag varmt rekommendera RVP-timmarna. 45 minuter muskelträning med fokus på lår, rumpa och mage, blandat med pulshöjande inslag. Många av passen är kombinerade så att man kan köra fler efter varandra, och till exempel avsluta med ett 15 minuters stretch-pass.

Vill man hellre träna till virtuella pass kan man också göra det, närsomhelst. Du behöver alltså inte anpassa din tid enligt de ledda timmar som gymmet erbjuder. Jag visste inte ens om att det finns något sådant som virtuella pass. Men det funkar alltså så att man helt enkelt går in i en av salarna där, väljer ett pass på en pekskärm, och sen drar passet igång på en stor skärm längst fram i rummet. Som ett lett pass, men på en skärm. Även ”spinningrummet” ger möjlighet till virtuella pass, plus ledda pass av Linda några gånger i veckan. Flera gånger i vecka kan man också ta med barnen på gymmet, och gå på ett sådant virtuellt pass. Barnen får hänga så gott de vill, eller leka vid sidan om. Det hade jag tänkt testa på med mina små, men även om februari hade en extra dag i år, så hann jag inte ens med hälften av allt jag hade inplanerat.

Men, gymmet finns ju kvar, och jag har faktiskt tänkt förlänga mitt gymkort och fortsätta träna där, så bra blev intrycket efter första månaden. Vill du också testa, får du nu gratis startavgift med koden LANT20P. Normalt är startavgiften 29,90 euro som en engångsavgift. Sen tillkommer månadsavgiften på 29,90 euro, Koden gäller från idag till sista mars. Och medlemsskapet skapar du enkelt på nätet, KLICKA HÄR. Kanske vi ses!