Ett januari med vind i seglen. Jag startade januari med en runstreak. Jag hade läst på redan innan årsskiftet, och tänkt att jag ska testa på detta, då löpmotivationen lyst med sin frånvaro.

En runstrek innebär att man springer minimi en engelsk mile, alltså 1,6 km, varje dag. Och givetvis får man även springa längre de dagar man känner för det.

Vi börjde på redan 1 januari, jag och maken. Samtidigt närkte jag att Your Coach, ett lokalt företag med välbefinnande i fokus, hade lagt upp en likadan utmaning, med möjlighet att vinna ett presentkort om man genomförde en 30 dagars runstreak. Så då blev det ännu mera liv i utmaningen.

Tro det eller ej, så genomförde vi utmaningen. Ibland mitt i natten, ibland genom att packa med springskor och springa några varv runt ett kvarter på nån resa, och ibland blev det för min del uppvärmning eller nerjogg på löpbandet före/efter ett gympass. Men huvudsakligen kan vi konstatera, att det blev gjort. Och att det faktiskt går att få in en dos vardagsmotion varje dag. Det gäller bara att prioriter och planera. Väldigt nyttig lärdom.

Sen vet vi alla att många bäckar små, blir en stor å. Kilometersaldot på löpkontot blev 83,2 km i januari, plus minst 2 gympass i vecka. Verkligen en stark start på året.

Sen kom februari och allt gick åt helvete. Haha. Flunsan kom som ett brev på posten och jag fick snällt ligga på soffan. Min man böt också arbete och min ”träningstid” blev mera begränsad.

Runstreaken hade jag också tänkt hålla igång. Men det blev inte så nu. Jag är envis, men inte dum. Och är man sjuk behöver kroppen få vila. Måtta med allt. Och är man ensam hemma med småbarn, som jag varit stor dela av februari, går det inte att fara ut på löptur ensam, det förstår alla.

Men jag ser inte träningen som något tillfälligt projekt, eller någon kortsiktig lösning för att komma igång. Inte heller behöver jag träna för att vinna något OS. Det jag behöver att att träna för att må bra. Äta så hälsosamt jag orkar och försöka få in så mycket motion som möjligt utan att det blir en stressfaktor. Nu ser jag framemot resten av det här träningsåret.