Kommersiellt samarbete med Signify

För några veckor sedan fick jag hem tre paket innehållande utomhusbelysning. Och sedan dess har dessa tre paket legat på köksbänken och blängt lite elakt mot mig. Jag tackade ja till ett samarbete som gav mig möjlighet att testa det smarta belysningssystemet Hue från Philips. Men sanningen är att jag inte är speciellt teknisk. Alls. Inte min man heller. Så där låg den då här inomhus, utomhusbelysningen. Vi tröstade oss med att sommarnatten aldrig blir mörk här där vi bor. Men, vare sig vi vill eller inte så går vi redan mot hösten, och det skymmer allt snabbare om kvällarna. NU var det dags att öppna de där paketen.

Sagt och gjort. Vi öppnade. Fick lite panik. Många manicker som såg lite jobbiga ut när man är osäker. Vi pillade och gnällde lite i kör innan vi gjorde exakt som det stod i bruksanvisningen, och fick allt att fungera. Det var alltså SÅ ENKELT sist och slutligen. Haha.

Vi laddade ner appen Philips HUE till våra telefoner. Kopplade ihop HUE bryggan (hjärtat i hela belysningssystemet) med vårt wi-fi, och startade upp. Direkt hittade appen alla fyra lamporna vi hade fått. Och lika direkt blev vi helt sålda, både jag och min man. Jag har väl aldrig sett något så häftigt.

Med hjälp av appen i telefonen kan man enkelt välja mellan 16 miljoner färger på lamporna eller en förinställd ”scen” som ger en viss atmosfär. Min personliga favorit blev snabbt ljussättningen ”relax”, som ger ett mysigt varmt vitt sken. Molly gillade inte helt otippat de rosa färgerna, och sprang och ändrade färg hela tiden, och jag ändrade tillbaka. Så lätt är det alltså, att även Molly sex år klarar av det. Man kan också ändra ljusstyrka, stänga av belysningen helt och sen tända igen bara med telefonen. Eller så kan man ställa in belysningen så den tänds och släcks när man inte är hemma, för att he sken av att man är det. Eller släcka/tända lamporna via telefonen, även om du själv inte är hemma.

De produkter vi har fått nöjet att testa förutom HUE bryggan, är HUE GO och HUE LILY SPOTLIGHTS. HUE GO är en så cool grej, jag lovar. När man har den inomhus har man den kopplad till ett eluttag, och lampan kan användas varsomhelst. I köket, i vardagsrummet, eller varför inte som nattlampa, till det vore den perfekt. Bara att dimma, eller stänga av helt när barnet har somnat, från din egen säng om du så vill, med hjälp av appen. MEN det roliga är, att när den är urkopplad från eluttaget kan man ta med den när man går ut, för att förgylla och förlänga utevistelsen. I upp till tre timmar håller det interna uppladdningsbara batteriet. Sen är det bara att koppla den till ett eluttag igen. Och den är så mysig att ha med sig ut i sommarkvällen.

Spotlightsen är vi lika nöjda med. Snygga, stilrena och så går de enkelt att sticka ner i gräsmattan eller blomrabatten, om man vill lysa upp fasaden, uppfarten, uteplatsen eller någon annan del av gårdsplanen.  Man kan också skruva fast dem om man så önskar. Det finns alltså två olika alternativ att fästa dem på. Och som jag redan nämnde så går det att få dem att lysa i valfri färg och styrka. Alla samma färg eller alla olika. Bara den egna fantasin sätter gränser. Ni ser dem i bakgrunden på bilderna här ovanför. Vi valde att åtminstone för tillfället placera dem så att de lyser upp uteplatsen då mörkret faller på.

Jag kan egentligen bara se ett bekymmer med det här smarta, snygga belysningssystemet HUE. Nu vill vi ha det även inomhus. I alla rum. Överallt.