Inlägg i samarbete med Cosmetique

När jag var en relativt färsk mamma, blev jag inbjuden till ett Mum and baby event på Cosmetique i Jakobstad. Ett event som fokuserade på babyhud och produkter för babyhuden. Något jag inte egentligen hade ägnat någon större tanke innan dess, utan bara plockat åt mig de där ”vanliga” produkterna från butikshyllan. Därför blev den kvällen väldigt ögonöppnande för mig. Och jag tänkte helt om, både gällande vilka produkter jag använde till Molly och oss själva, och nu även Max förstås.

Därför kändes det också självklart för mig att kontakta Mia på Cosmetique, då Max hade problem med huden. Från bara någon vecka gammal hade ibland stora, ibland mindre fläckar i ansiktet som var illröda, torra, kliande och ibland blev som små ”koppor” som vätskade och varade. Hur vi än försökte med alla bassalvor och kortisonsalvor fick vi ingen ordning på huden i ansiktet, och man märkte att han själv också led av det.  Inte heller kunde jag knyta utslagen till någon viss mat eller något han skulle kunna tänkas vara allergisk för. Så, jag tog kontakt med Mia, som än en gång öppnade ögonen på mig, och fick ordning på Max hud.

Mia är så kunnig på sitt område. Därför vill jag citera henne rakt av här på bloggen. Så det jag säger blir rätt. Och så här säger hon om Max hud, baby hud överlag och om varför vi ska välja ekologiska produkter:

”Både vuxna och barn har möjlighet att välja naturliga hygien- och hudvårdsprodukter framför syntetiska som kan innehålla onödiga och t.o.m skadliga ämnen. För små barn är det speciellt viktigt att använda så rena produkter som möjligt som är baserade på ekologiska ingredienser, utan onaturliga doftämnen eller konserveringsmedel. Mycket av det vi lägger på huden (vårt största organ!) absorberas in i kroppen och blodomloppet, speciellt hos de små blir koncentrationen av ämnen högre i deras små kroppar samtidigt som immunförsvaret inte är fullt utvecklat. Så då är det kanske inte en bra idé att tvätta och smörja huden med samma ämnen som man tillverkar asfalt med och tvättar industrigolv och stora maskiner med? Som t.ex mineralolja och tvättsulfater.

Torra fläckar, irriterad hud eller hårbotten hos barn är ofta tecken på att hudens immunförsvar blivit försvagat av t.ex för starka produkter som tvättar bort eller på annat sätt förstör hudens naturliga skyddsmantel. Det kan också bero på invärtes faktrorer. Oavsett orsak kan det hjälpa att övergå till ekologiska produkter som hjälper reparera, vårda och återställa hudens normala tillstånd. I Max fall fick vi fina resultat med en skonsam tvätt, skyddande och vårdande cremer och oljor samt probiotika som hjälper till att förse kroppen med goda bakterier för en hälsosam bakterieflora i kroppen och immunförsvar.”

De produkter vi nu använder, som jag vet att är trygga att använda på babyhud, och min egen. (Ja, jag brukar låna ibland om mina egna smörjor tar slut, hehe.) är dessa. Baby cream och Joboba oil från Maria Åkerberg, och en Soothing Salve från Odylique. Vi har undvikt att tvätta det ”skadade” området i ansiktet med vatten, och har istället rengjort och mjukat upp med jojobaolja. Sen smörjt in området med baby creme. Samtidigt, som Mia skriver, gav jag en kur probiotika åt Max. Och tro det eller ej, så slapp han sina utslag.

På den sista bilden ser ni min egen favorit från Maria Åkerberg, FACE Lotion.

 

 

Nu, är det så, att jag inte bara ger er fantastiska tips för babyhuden idag, hehe. Utan även en rabattkod. Med koden LINDASLANTLIGA får ni -20% i webshopen fram till 28.5. Och nu tycker jag verkligen ni ska passa på att beställa hem era favoriter. Efter majmånad kommer nämligen Cosmetiques webbshop att upphöra, och övergå till att betjäna sina kunder på plats istället, i Jakobstad. Sälja sina produkter och ge behandlingar som vanligt. Och vill man, så kan man nog fortfarande beställa produkter via mail, som Mia sen postar. Men webshopen i den form den finns nu upphör alltså, så passa på nu!

Psst. KLICKA HÄR, för att lätt hitta Maria Åkerberg produkter. Och KLICKA HÄR för att komma direkt till Produkter från Odylique. Där hittar ni alla mina favoritprodukter.