Inlägg i samarbete med Vörå Handarbetsaffär

Våren är här, och påsken runt hörnet. Aldrig blir jag så glad av gult som just den här årstiden. Som tur är finns ett av mina favoritgarn, Merino extra fine från Drop, i den ljuvligaste senapsgula nyans. (Nu varierar färgen lite på bilderna nedan tyvärr, men allt är stickat i samma garn och bilden högst upp är kanske mest verklighetstrogen)

Alla högtider behöver sin egen stickade tröja, påsken likaså. Och ännu hinner man knåpa ihop sin egen. Jag hade tänkt sticka varsin påsktröja till barnen och deras kusin. Men som det ser ut nu kanske det bara blir småkillarna som hinner få sina.

Att få till en tröja till påsken är ganska enkelt kan jag tycka, det behövs inget speciellt mönster med ägg och kycklingar och annat krimskrams. Jag tycker helt enkelt man tar sitt favoritmönster och stickar det i gult, eller någon annan glad färg. Och sen förklarar det för påsktröja. Ett av mina favoritmönster är bladrillejakken och den gör sig riktigt bra som påsktröja. Men också mariusgensern och marygensern skulle nog bli tjusiga påsktröjor.

Kusin-Ivar har redan tagit sin tröja i användning, medan Max tröja är på stickorna ännu.

Och vill man riktigt maxa påsk-outfiten matchar man så klart sin påsktröja med ett par påskgula Maxbyxor. Det mönstret hittas på ravelry. Och garnet hittar ni på Vörå Handarbetsaffär, som alltid.

Den gula bladrillejakken är den åttonde tröjan jag stickat i år.