I vanliga fall är Molly på dagis på torsdagar, men i förrgår var ett undantag, och hon var hemma hela dagen. Vi tog tillfället i akt att påskpyssla. Det blev verkligen ett heldagsprojekt. Fjärdarna yrde, målfärgen flödade och blomjord spreds ut över hela köket. För jo, vi passade på att så påskgräs samtidigt.

Ibland tar jag mig lite vatten över huvudet när vi drar igång våra projekt, hehe. Och Molly är likadan. Vi vill SÅ MYCKET. Men det blev nog lyckat ändå. Och nu har vi dessutom fotomaterial till pysselinlägg hela stillaveckan, om jag bara hinner få ut dem.

Först ut ett superenkelt påskkorts-pyssel. Vi har, liksom många andra, som tradition att barnen klär ut sig till påskhäxor och går runt på påsklördagen och delar ut ”påskbrev” till grannar, släkt och vänner. Och det är ju ganska många påskkort som ska tillverkas. Jag minns själv när jag var liten, och satt och ritade påskkort i veckor innan påsken. Men vill man inte lägga flera veckors arbetstid på ”påskbreven”, som vi kallade dem, så kommer här världens bästa tips på hur man relativt snabbt och enkelt gör kort, med barn i alla åldrar.

Ni behöver:

  • Hobbyfärg eller fingerfärg i några olika färger.
  • Ritpapper
  • Röd penna att rita näbb, tuppkam och ben med.

Måla handen och tummen gul, och fingrarna i olika färger. Eller måla hela handen gul, ifall att pysslaren är så ung att det blir ”besvärligt” med olika färger. Lägg på ordentligt med färg, så får du två handtryck av en ”målning”.

Tryck handen på pappret. Vi tryckte två händer på ett A4 papper.

Låt torka. Fixa sen till ben, näbb och tuppkam med en penna. Vill man kan man skriva en hälsning på sitt kort, eller så låter man det vara som det är. Molly klarade av slutfixet helt själv.

Medan jag hjälpte till lite med Max kort. (Även om jag i vanliga fall inte tycker att man ska pyssla ÅT barnen. Det ska vara på deras nivå.)

Så nu är vi laddade och redo med fina konstverk att dela ut påpåsklördagen.

Glöm inte bort att kika in under veckan så ska ni få se flera olika påskpyssel och få se hur man på en kväll stickar en kycklingmössa till barnen.