Jag stickar i samarbete med Vörå Handarbetsaffär.

Jag gillar att sätta upp mål för mig själv. Att skriva listor, pricka av, klappa mig själv på axeln och sträva framåt. Inför februari satte jag upp en fyra konkreta mål. Två av dem misslyckades helt totalt. (Att måla om i trapprummet och att göra en fotobok) Medan två av målen blev mera lyckade. Och det är ju roligare att skriva om det som lyckas än det som misslyckas, så då gör jag det, hehe.

Mål 1: Sticka tre tröjor. Efter några sega månader på handarbetsfronten, så tog jag äntligen tag i alla mina planer. Och det blev inte tre tröjor utan fyra! Varsin tröja till döttrarna och min egen Marius genser. Och check, check, check. CHECK. De är klara. Sådant himla flyt så jag har inte sett på maken. Enhörningströjan blev succé, de två chunky sweaters blev väldigt vackra. Och sist men inte minst, min egen Marius, som jag lagt ner så mycket tid på, blev jättebra.

Så nu har vi varsin Mariusgenser, jag och småknattarna. Mönstret har jag hittat i en bok som heter ”Marius strikkebok”, och jag har stickat dem alla tre av garnet Drops Merino Extra fine, som hittas på Vörå Handarbetsaffär. Inför julen stickade jag en Mariuskofta i bebisstorlek. Då använde jag Baby Marino från Drops, och den tröjan blev nog smidigare och skönare. Men så går det ju lite snabbare med lite grövre garn, och det gillar jag.

Mål 2 då: Springa 50 kilometer sammanlagt under månaden. Jag ska delta i en del lopp under våren och hösten, och känner väl kanske lite att jag behöver öka takten på träningen. Så jag lade upp ett mål på åtminstone 50 kilometer. Sen landade jag på 64,5 km när månaden var slut. Helt okej. Men mycket vill ha mera, och även om jag klarade mitt mål med råge, så känner jag att jag kunde ha hunnit med något långpass till.

Jag har faktiskt planerat att skriva mera om min träning och kost. Fick en önskan om det i en kommentar. På något sätt känns det så konstigt att ta med träningen hit till bloggen. Ska den här bloggen som är inriktad på handarbete och inredning plötsligt ställa sig med en fot i springskorna. Är det någon av er som vill läsa om min träning?

När den här bloggen grundades en gång i tiden hade jag förlikat mig med tanken på att alla mina försök till att träna och leva sunt skulle misslyckas. Jag gav aldrig mig själv chansen på riktigt, utan gömde mig bakom det faktum att jag var duktig på andra saker. Som att sticka. Men nu vill jag alltså både ha kakan och äta kakan. Sticka fyra tröjor OCH springa 64,5 km på en månad.

Men så är det ju min blogg, som är en spegel av min vardag och mitt liv. Och livet förändras ju med åren. Men vad säger ni?

Jag vet att det är väldigt 2012 att kommentera på bloggar, men kan ni inte slänga in en liten åsikt här. Vill ni läsa om träning eller vill ni bara ha mönster och stickning och pysselprojekt?