I samarbete med Vörå Handarbetsaffär

Vi har haft några riktigt kalla dagar här. Idag lite varmare med ändå, det är vinter i Finland minsann, med massor av snö och minusgrader. Jag klagar inte, jag gillar snön. Och jag gillar att man nu har användning av alla stickade plagg i garderoben. Barnen använder dagligen sina stickade tröjor och byxor under utekläderna. Jag använder mina stickade sockor inne och ute och till och med då jag sover. Visste ni annars att de stickade sockorna värmer som allra bäst om de är direkt mot huden. Inga strumpor under alltså. Och så klart stickade i ull, inget akrylgarn.

Trots att vi har skåpen fulla av stickade ulliga, gulliga plagg, behövs alltid mera. Som bäst har jag tre tröjor på gång, och vi nästan slåss här hemma om vilken tröja som ska vara högst i prioritet att färdigställa. Den yngre av de stora flickorna tycker att tröjan på bilden nedan ska prioriteras. Det är en ”my chunky sweater”, mönster från Lykkeliten. Molly vill ha sin lila tröja klar, och den äldsta systern har valt garn till sin tröja. Själv skulle jag gärna ha min mariuströja och mina stickade sockor klara. Hehe.

Men jag jobbar på och handlar mera garn från Vörå Handarbetsaffär vart efter. Är ni utan inspiration eller utan garn kan jag varmt rekommendera ett besök dit. Jag lovar att ni inte kommer ut utan mönster, garn och massa nya idéer.