Jag stickar i samarbete med Vörå Handarbetsaffär

Molly hade en önskan. Jag hade en vision. Här ser ni resultatet.

En unicorn-tröja. Enligt dotterns önskemål skulle den se likadan ut som hennes födelsedagstårta. Inte helt lätt att verkställa. Och jag måste säga att det var flera, inklusive jag själv, som tvivlade på min idé, haha. Men efter lite skissande och ett första försök som helt sket sig, knåpade jag ihop den här. Min egen unicorn. Så heter designen. Tanken är att det ska bli ett riktigt mönster av det hela.

Tröjan är stickad i Drops Big Merino. Garnet har jag köpt på Vörå Handarbetsaffär, och där tycker jag också att ni ska köpa ert garn. Stöd era lokala företagare, always.

Garnet då, Big Merino. Det är ett grovt garn, och tröjan är stickad på stickor 5,5. Snabbt gick själva stickningen, och tröjan blev supervarm och skön. Det som sen tog lite tid och tankeverksamhet var att få till dekorationerna. Slutresultatet blev som bilden ovan. Lite omändringar från det första ”försöket” vi fotograferade.

Molly började använda tröjan redan innan alla trådar var fästa, ett gott betyg fick den med andra ord. Alla nöjda och glada.

Vi är bara i mitten av februari, och Molly har redan fått sin andra stickade tröja i år. Det här är inte den enda tröjan jag gjort i februari heller. Och skulle jag ha riktigt mycket ork och tid ska ni få se den andra tröjan redan imorgon. Och den tredje jag påbörjat.