Jag undrar om det finns någon läsare kvar här som var med de där första åren jag bloggade? OM det gör det så kanske ni minns att jag heeeeelt hade snöat in mig på att sticka pippitröjor och pippisockor och pippimössor. Pippi-allt. Jag stickade och stickade de samma blå och röda ränderna, tills det kom en dag då jag inte kunde sticka en enda pippi-rand till. (Är någon intresserad finns det MASSOR av gratis pippimönster publicerade på den här bloggen)

Och även om det inte har gått till samma extrema läge med något annat mönster, så har jag ändå en tendens att sticka väldigt många likadana tröjor, när jag väl kommer igång med ett mönster. Det går nästan av sig själv, flera på raken. Ni kanske minns Marygenser-boomen här för något år sedan. Jag stickade kanske 10-12 sådana tröjor. Och alla andra stickade dem sen också.

Nu har jag gjort det igen, och jag känner hur det bär av. Det hela började för länge sen, när jag förälskade mig en tröja som kallas Mariusgenser. Ett traditionellt norskt mönster. Jag lade den på min att-sticka-lista, och där har den hängt kvar många år. Tills jag plötsligt i höst tog mig i kragen, gick in till Vörå handarbetsaffärr, och köpte garn till en tröja till mig själv. Just den tröjan, min egen, är inte klar, haha. Istället började jag sticka samma mönster till alla småttingar jag känner. Max tröja blev klar först, och har nu stickat fyra likadana tröjor. Och ett pannband till mig själv (klicka för mönster.)Få se om jag hinner bli trött på mönstret innan jag har min egen klar.

Men nej, det tror jag inte. Titta nu bara hur fin Mollys blev!

När jag visade bilder på Instagram var det flera som frågade efter mönstret. Och jag har hittat mönstret i en bok som heter ”Marius strikkebok”. Sen är det Sandnes garn som har mönster till många av dessa Mariuströjor. Går man in till handarbetsaffären så får man garanterat också hjälp med både mönster och garnval. Och så finns det många liknande gratismönster hos Drops design. Så även om jag tyvärr inte har någon direktlänk till mönstret, så hittar man nog det om man letar.

Det här var samtidigt min första tröja av stickorna för 2019. Och jag har faktiskt en ny på gång redan. (Förutom min egen Marius. HAHA) Så mina stickstories kommer fortsätta hagla tätt här.