Solsken, minusgrader, måndag och mina sista arbetsvecka som trettiofyra år. Vi har en riktigt, riktigt fullspäckad helg bakom oss. En helg med femårskalas, ettårsfotografering, frukostevent på Marimekko, barnvälsignelse för min brorsson, och mycket mycket mera. Vi har kört av och an i Österbotten som en boll i ett flipperspel. Men vad gör det, när roligheter serveras på rad är det bara att hålla i hatten och hänga med. Nu väntar nästan en lika fullspäckad vecka. Redo eller ej.

Men som sagt, med solsken och minusgrader direkt från måndagsmorgon, känns det ju lite lättare ändå. Och jag måste få visa er det senaste i ”vintergarderoben”. Ett brett pannband, stickat av rester från Max tröja.

Vill ni sticka ett likadant, eller ett liknande, följer här en kort beskrivning:

Lägg upp 84 maskor på rundsticka 4 (40 cm) Med Merino extra fine.

Sticka resår, 1 r 1 a, i 5 varv. Övergå till slätstickning. Öka 6 maskor på första varvet.

Sticka runt i 31 varv. ( Vill du sticka det traditionella Marius mönstret, finns det om man googlar, tillexempel HÄR.)

På sista varvet slätstickning, minska 6 maskor.

Sticka resår, 1 r 1 a, i 4 varv, avmaska i resår.