Samarbete med Leikkikauppa.fi

För inte så länge sedan gjorde jag ett besök till Leikkikauppa i Larsmo. Hur många av er känner till den butiken? Den finns på nätet, klicka här, och som fysisk butik i Larsmo. Fem kilometer från Jakobstad. Inte långt alls från stadens centrum, men SÅ väl värt ett besök.

Adressen är Päronvägen 6, storströmmen. Och där på plats hittar du det lilla extra. Eller om vi säger så, en liten butik med extra allt. Så fort man stiger innanför dörren kan man andas kvalitet. Det är den totala motsatsen till supermarketarnas utbud. Vi pratar träleksaker, musikinstrument, babyprodukter, produkter för matsituationen och roliga leksaker som främjar inlärning och kreativitet. För Leikkikauppa.fi:s ägare Tanja, är det en hjärtesak att leksakerna i hennes butik är hållbara, säkra, ekologiska och giftfria. Vilket verkligen syntes på hyllorna när man besökte butiken.

Sen finns där också kläder. Fantastiskt fina kläder. Och det är där det blir lite extra intressant just nu. Jag har varit där och kikat på utbudet. Och samma sak som jag redan skrev här ovan, gäller kläderna. Bra kvalitet, ekologiskt och noga utvalt. Och just nu med den lilla tvisten, att NI mina läsare, kan handla kläderna till -30% med koden Linda30. Jag vet bland annat att det nyss kommit in pinfärska leveranser av Maxomorra och Minymo. Koden gäller i nätbutiken samt den fysiska butiken i Larsmo (bara att nämna koden i kassan). Koden gäller till söndag nästa vecka, 21 oktober, eller så långt lagret räcker. PÅ ALLA KLÄDER. Så passa på nu, skynda att fynda. 

Jag hittade en riktig favorit till barnen när jag besökte butiken. Byxor från Paapii. Finsktillverkade, snygga, hållbara och ekologiska. Dessutom växer byxorna med barnet, då det finns långa muddar man kan vika ner. Sånt gillar jag. Det enda felet med dem är att vi inte äger ännu flera par, hehe.

Märket Minymo som var helt nytt för mig, kunde jag heller inte motstå. Jag tycker att barnkläder ska vara roliga, användbara och bekväma. Molly tycker att kläderna ska vara FINA. Och klänningen jag handlade hem till Molly blev snabbt en favorit just på grund av kombinationen av dessa saker. En klänning med glitter och guld, men gjord i collagemateria och bekväm att röra sig i. Max fick en body av samma märke, och alla blev nöjda och glada.

 

Så nu tycker jag ni ska handla kläder. Till egna ungar, andras ungar, julklappar och födelsedagspresenter. Sen ska jag återkomma en ny gång, och visa lite mera av det andra utbudet i affären. Trevlig lördagskväll i stugorna!