Ni som har hängt med mig här på bloggen en tid, vet säkert att jag gillar att ha något i händerna. Att pyssla på med något. Att sticka, måla, fixa, renovera och ja, vara kreativ. Och ni ska veta att listan på projekt jag vill göra, främst här hemma, är kilometer-lång. Lika lång som tiden för egna projekt är kort. Ni förstår. Nu hinner jag inte med allt samtidigt, utan måste välja vad jag ska satsa min energi på. Ibland tänker jag att jag borde lägga ner den här bloggen helt. För den inrednings- och pysselblogg den en gång var är nog ett minne blott. Men sen så tänker jag de gånger jag väl gör något, är det ju roligt att ha ett ställe att dela med sig på. Och säkert kommer det nya tider, med mera tid.

Dagarna i ända springer jag efter vår lilla virvelvind. Vi borde egentligen slänga ut alla möbler vi har, för nu just klättrar han överallt. Högre än vingarna (och förståndet) bär. Han drar sig upp i soffan, fåtöljer, köksstolar, kökspallar och allt annat. Köksstolarna lägger jag därför att ligga på golvet ibland, för att få en lugn stund. Och vårt vardagsrumsbord är för tillfället vinkat på sida för att fungera som staket framför öppna spisen.

Och ni ska veta att mina ögon blöder. Jag som gillar att ha det fint runt omkring mig. Inte nödvändigtvis städat, undanplockat och perfekt. Men ändå på något sätt estetiskt tilltalande. Så samtidigt som jag går och vinkar omkull köksstolana så är mitt nästa projekt att måla dem alla i en enhetlig grå färg.

Jag fyndade tre fina pinnstolar på loppis i somras, för fem euro styck. Lite annorlunda, med rundad rygg. Har faktiskt sett dem på restauranger i Grekland. Under dem står det att de är made in Malaysia. Inte helt vanliga stolar att hitta second hand här känns det som. Och tillräckligt konstiga för att tilltala mig. Ser ni fler av dem på något loppis någonstans i Österbotten får ni gärna tipsa mig. Eller om ni råkar ha till salu så köper jag. Vårt nya fina köksbord från Elsa Möbel ger ju plats för hela 8-10 stolar.

Tillsvidare har vi våra caféstolar kvar, för att fylla ut. Men de har tyvärr visat sig vara mindre praktiska. Små människor kan nämligen falla genom ryggstödet eller fastna med huvudet där. Inte kul. Dessutom är de fjäderlätta. Och med små typer som drar sig upp på stolen och sen står där och vinglar, får det gärna vara möbler med lite tyngd i, som inte faller omkull direkt.

Och när stolarna är målade är vardagsrummet näst på tur. Ny lampa, ny färg på bokhyllorna, och ny matta. Enkelt. Hehe. Ett projekt åt gången bara, så kommer man nog i mål till sist. Jag har någon tanke om att göra vårt hem enklare att bo i och enklare att städa. Så lite prylar som möjligt, och så praktiskt som möjligt.