Marknaden i gamla Alcudia. Där hittar du allt det där lilla extra som du inte hittar på turiststråken. Läderväskor, andra läderarbeten, kläder, stråväskor, sandaler, saronger, mat, allt. Själv köpte jag en väska och Molly hon handlade solfjädrar. Marknaden hålls på tisdagar och söndagar, och jag rekommenderar att man åker iväg direkt efter frukost. Vi åkte iväg till marknaden ganska sent, först efter tolv på dagen, och jag hann verkligen inte se tillräckligt. Redan vid ett-två tiden börjar försäljarna plocka bort sina grejer.  Åk dit med taxi eller buss. Kostade inte många euro någondera. Och ta med kontanter! Inte alla marknadsstånd accepterade kort.

Tapasrestaurangen Ca´n Punyetes inne i Alcudia.

Vi åt vår goda all inclusive mat de flesta måltider, och den var verkligen bra. Men sista kvällen for vi in till Alcudia för att testa en tapas restaurang vi blivit rekommenderade. Och OH MY, så god mat! Vi beställde in en hel del tapas-rätter, och delade sen på allt. VI blev mätta och belåtna, och det var nog något av det godaste jag ätit.

På hotellet:

Lollo och Bernie after beach. Vi har aldrig tidigare då vi rest bott på något ”barnanpassat” hotell. Molly har bara fått hänga och slänga med oss vuxna, och har nog varit nöjd med det också. Men den här resan, var det hennes tur att få extra allt, och vi bokade boende på familjehotellet Sunwing Alcudia. Där fanns det aktiviteter för kidsen dagarna i ända. Och kanske bäst av allt, kanske, var Lollo och Bernies after Beach show. Sång, dans och helt underbart. Underhållning på alla nordiska språk.

Se också kvällsshowen några gånger under veckan. Själv gillade jag ABBA showen massor!

Och där hade ni mina favoriter. Inte så många, men ack riktiga guldkorn!Som ni kanske förstår höll vi oss mest i hotellområdet, och jag är alldeles säker på att Alcudia och Mallorca har mycket, mycket mera att erbjuda. Men vi ville inte åka bil med barnen, och var ändå tvungna att passa mat och sovtider ganska bra, så för oss blev det inte några resor runt ön. Men det var också ursprungsplanen. Hotell vid stranden, mycket underhållning för barnen och all inclusive. Och det blev så bra så bra!