Samarbete med Aveo

Österbottenbrickan är sedan tidigare en favorit i mitt kök. Eller de är favoriter, får jag väl säga, för jag har den faktiskt i flera färger. Jag använder dem till allt från frukostbricka till serverings-. och bullafat. Perfekt storlek till det mesta. Nu har den kommit ut i en ny färg, röd. Inte riktigt julröd, utan mera vinröd. Nästan samma färg som vår kökssoffan, och jag älskar den.

Idag lanseras brickan i denna nya fina färg för säsongen, och inte nog med det. Samtidigt lanseras årets julklapp, tre olika julpaket med noga utvalda produkter. Julpaketen är ett samarbete mellan Aveo och Loftet. De har en vision om att lyfta fram det äkta med Österbotten. Livet, skärgården, havet och bären i våra skogar. Samt en dos tradition. Tomten är en självskriven gäst på julen, och loftets blecklykta värmde i gamla tider kvinnfolkets kalla ben i kyrkbänken. Nu finns allt paketerat i ett och samma paket.

Det första paketet innehåller den röda österbottenbrickan och Loftets glögg, i nästa paket plussas det på med Granholm´s fudge och två handstöpta ljus. Det sista, största, bästa paketet innehåller förutom redan nämnde produkter en handtuftad tomteluva att klä glöggflaskan med och Loftets blecklykta.

Brickan och paketen finns att köpa från Aveos webbshop och Loftet i Vasa.

Bild: Rebecka Hägert