Vi kom, vi sprang, vi segrade. Vi har blivit ett sammansvetsat gäng, vi som i januari startade med Your Mama grundkursen. Nu är vi mitt upp i fortsättningskursen, Your Mama 2.0, och kände att Nice Run skulle vara en lagombra utmaning. 5 kilometer löpning eller promenad i egen takt. Vädret visade sig från en lite bättre sida än dagarna innan, och lagom till start kunde man faktiskt tänka sig att springa i kortärmat. Själv var jag alldeles sjukt övertaggad, haha, och hade hög puls redan från start.

Jag har sprungit fem kilometer två gånger tidigare sedan graviditeten, och vet att jag kan. Och visst klarade jag av det. Vi klarade alla av det. Med världens bästa träningsgäng och tränaren Elin gick det hur bra som helst. Jag slipade också tiden på fem kilometer för den här säsongen en liten aning, och har nu 33,38 att slå. Kändes så bra då vi kom i mål. Nu var jag tillbaka på Nice Run, där min löpglädje en gång startade för några år sedan. Nu var jag tillbaka efter graviditeten. Och vilken tur att ingen sa åt mig att det faktiskt skulle ta sju hela månader att komma tillbaka till att kunna springa fem kilometer. Då skulle nog mitt gravida jag ha gått sönder.

Efter att vi avklarat våra fem kilometer blev det picknick i parken. Och vilken glädje att sitta där med just dessa tjejer. Vi har kämpat tillsammans, svettats tillsammans och skrattat tillsammans.