Vet ni, vi håller på att bli ordentligt bortskämda nu. När jag läste i min femårsdagbok, hade jag antecknat i mitten av maj förra året:  ”solsken från morgonen, men sen började det snöa igen”. Nu är det så tvärtom som det kan bli. Vi har haft sol och riktigt varmt i flera veckor. Några dagar här emellan med ”bara” 12 grader. Men, förutom de dagarna, bikiniväder nästan jämt. 25 grader varmt, klarblå himmel och inte en droppe regn. Undrar hur det går med oss finländare då den riktiga finska sommaren kommer. Ni vet den med cirka tio grader, spöregn och långkalsonger. Bäst att njuta nu.

Jag har passat på att lägga mig till med en ny vana (ovana?) denna vackra majmånad, då jag dessutom har förmånen att vara ledig. Jag sitter ute på trappan dricker kaffe, äter havregrynsgröt, stickar eller läser sagor för

Molly, under tiden Max sover i vagnen. Jag vågar inte ha honom att sova ensam ute (p.g.a vargarna), men när vi sitter riktigt intill vagnen, på hustrappan, så känns det ändå som om vi kan njuta lite.

I min trappstickningspåse finns min ankerströja, som blivit något av ett evighetsprojekt. Sen även två av de projekt jag startat i april. En kofta till Molly, en fjärilvinga med ärmar och knappar, helt enligt hennes eget önskemål. Och en stickning, en tröja till mig själv,  som är ett samarbete med fantastiska we are knitters.

Men idag har vi inte tid med trappstickning. Idag ska jag och lillspiggen rulla vidare på äventyr så snart han somnar.

Och en liten uppdatering angående handarbetsutmaningen.

Påbörjat April: Fjärilvinga the cardigan, kofta till Molly. Napa Cardigan, kofta till mig själv i samarbete med We are knitters. Projekt Liv sockor, teststickning. Saffran Pixi, en mössa till Max.