Nu ska jag ge er en dos sommarkänsla, mitt i smällkalla vintern. Förra sommaren pysslade vi glasstrutar, Molly och jag. Vi pysslade på med en hel del annat också, och jag har färdigt fotograferat material till hur många pyssel-inlägg som helst. Men då i min höggravida skepnad orkade jag aldrig få bilderna så långt som till bloggen. Nu tänkte jag göra ett nytt försök, blogga lite av allt det som lämnat. Slänga upp några gamla tips och trevliga ideér. Även om jag inte är så mycket piggare nu heller, hehe.

Glasstrutarna pysslade vi av garn och kartong. Enkelt och roligt. Glassbollarna är alltså vanliga garnbollar. Ni vet sådana man kan göra om man klipper ut två cirklar i kartong, klipper ett hål i mitten och sen snurrar garn runt. Vi gjorde garnbollarna på ett lite enklare sätt. Så enkelt att alla barn klarar av det. Vi snurrade garnet runt två toalettpappersrullar istället för den där krångliga cirkeln med hål i mitten. Sen binder man en tråd runt om i mitten, mellan toarullarna, drar bort toalettpappersrullarna och klipper upp garnet.

glasstrutar_diy

garnbollar

garnboll_diy

glasstrut_diy

glasstrut-diy

glasstrutar_diy_2

Lite klippa och klistra med kartongen, och sen är det klart! Glasstrutarna fick komma ut i lekstugan direkt de torkat, och lektes sen med så flitigt så vi nog blir tvungna att göra nya till nästa sommar.