I samarbete med Vörå Handarbetsaffär

Även om det tar lite längre än vanligt, så har jag inlett även detta (handarbets)år med att sticka en tröja till mig själv. En enkel, enfärgad tröja, som jag tänker att ska bli ett bra komplement i basgarderoben. Mitt fel är att jag ofta stickar, och köper för den delen, mönstrade och färggranna plagg, som jag sen har svårt att kombinera. Den här är motsatsen till det. Vacker i sin enkelhet.

Efter att ha stickat många vintriga tröjor av merinoull eller Drops Air, kändes det som om jag ville ha något med en känsla av vår i mina händer nu. Ett svalare garn som omväxling. Vid ett besök på Vörå Handarbetsaffär föll valet på Drops designs Belle. Det är ett garn av bomull, viskos och lin. Riktigt behagligt att sticka i, och säkert svalt och skönt att använda.Belleankers_troja2 ankerströja

Tröjan heter Ankers tröja och stickas på stickor 4. Mönsterskaparen Mette som ligger bakom Petite knits, är ett riktigt proffs på att ta fram enkla, fina mönster. Exakt sådant jag älskar. Mönstret, på svenska, finns att köpa här, tillsammans med en hel del andra fina mönster. Längtar efter att jag ska ha min tröja klar. Men det tar nog en stund ännu. Dels har jag några andra roliga projekt på gång, och dels så är min sticktid nu begränsad till när jag nattar Max. Skulle ni se mig skulle ni nog skratta åt mig där jag sitter i mörkret med stickningen i min famn, och lyser med ficklampan på min telefon för att nu som då kolla att allt blir rätt. Och konstigt nog stickar jag faktiskt ojämnare då jag inte ser vad jag gör, hehe. Jag som alltid brukar påstå att jag skulle kunna sticka med förbundna ögon.

Sen var det inte bara jag som köpte garn sist vi var till Handarbetsaffären. Molly hittade det mest glittriga garn vi någonsin sett. Det perfekta pysselgarnet för alla små pysslare. Och stora också för den delen. Garnet finns i flera olika, glittrande färger, och Molly skulle helst ha dem alla. Hon ska sticka en halsduk av det säger hon. Jag väntar på resultatet med skräckblandad förtjusning.

pyssel_garn