Jag lovade att ge er mönstret till Max stickade byxor, ifall att de passade en nyfödd. Och det gjorde de minsann, hur bra som helst. Så här kommer mina anteckningar. Anteckningar väljer jag att kalla det eftersom att jag skrev ner det här medan jag stickade, och har inte omarbetat ”mönstret” sedan dess. Är det något oklart får ni, som vanligt, fråga. 

stickade_leggings

Stickade babyleggings

Storlek: ca 50-62 (växer med barnet pga resårstickningen och de uppvikta byxbenen)

Garnförslag: Drops merino extra fine

Hela byxorna stickas i resårstickning, 2 r, 2 a. 

Lägg upp 96 m på st 4. Sticka 2r,2 a i 5 v. Därefter görs en hålrad för band. I varannan grupp av aviga maskor enligt följande; *sticka 2 a tillsammans, 1 omslag* Upprepa *-* varvet ut. Fortsätt sen sticka resårstickning.

Vid 5 cm stickas förkortade varv för att göra byxorna högre bak. Början av v =mitt bak.

Sticka från början av v 20 m, vänd. Sticka 40m vänd. Sticka tillbaka till början av v.

Sticka 16 m, vänd. Sticka 32 m. Vänd. Sticka tillbaka till början av v.

Sticka 10 m. Vänd. Sticka 20 m, vänd. Sticka tillbaka till början av v.

Fortsätt som vanligt att sticka runt runt. Sticka tills arbetet mäter 11 cm. Mätt från framkanten och ner. Öka då 1 m efter 47 m. Lägg en markör i denna m. Denna maska stickas alltid rät. Sticka 48 m. Öka 1 m, lägg en markör i denna maska. Denna maska stickas alltid rät. Sticka 1 v.

Nu ökas vartannat v, 5 ggr, 1 m på var sida om maskan med markören= ökas 4 m /varv. = 118 m. Sticka de nya maskorna antigen avigt eller rätt, så de passar in i resårstickningen.

Sticka tills arbetet mäter 16 cm från framkanten.

Sticka till en maska före maskan mitt fram. Avmaska de tre mittersta maskorna. Avmaska motsvarande tre maskor baktill.

Nu delas arbetet upp för benen. Lägg 56 maskor för ett ben till sidan, och de 56 maskorna för det andra benet på strumpstickor. Sticka ihop första och sista maskan på varvet, lägg en markör I den m.= 55 m kvar.

Nu minskas en m på var sida om markören var tredje varv 6 ggr. Sticka 3 v, och minska en maska endast på ena sidan om markören. Då återstår 40 m. Sticka tills benet mäter 15 cm, eller önskad längd. Avmaska. Sy ihop hålet som lämnade där du maskade av de tre maskorna mitt fram och mitt bak.

Gör en snodd och trä genom hålvarvet upp i midjan.

stickade_leggings_