Inlägget innehåller reklamlänkar

Att resa med barn är inget nytt för oss, det har vi gjort ”hela livet” känns det som. Molly har hunnit hänga med två gånger till Stockholm, en gång till Umeå och en gång på slalomresa till Hemavan, under sina 2,5 år. Med stora barnen har vi varit på otaliga slalomresor, Stockholmsresor och campingsemestrar. För att inte tala om höjdarresan vi gjorde till London när de var 11 och 14 år gamla.

20150601-210909-76149328.jpg

Vi har bott i en campingstuga med två barn i tre nätter när det regnade konstant. Vi spelade minigolf i ösregn, vi badade i ösregnet och vi åkte karuseller i ösregnet. Och inga kläder torkade i den lilla, fuktiga campingstugan. Och första gången Molly var med på familjeresa var hon bara 5 månader gammal. Så jag har ammat på bensinstationer och tillrett kvällsgröt i baren på Sverigebåten. Jag vet ju att det mesta går, bara man har rätt inställning. Den resan, Mollys första resa, åkte vi till Stockholm.

På tal om hotell i Stockholm. Letar du boende i den svenska huvudstaden, hittar du många olika hotell här.

Men ändå, i år ska vi testa något nytt, bevare mig väl. Vi åker till Santorini med 2-åringen, tonåringarna, OCH mormor och morfar. Hela släkten nästan. Och eftersom att det är nytt, så känns det lite skrämmande. Ganska mycket skrämmande. Jag vet inte hur Molly reagerar av värmen. Och jag vet inte hur mormor och morfar reagerar på en söderhavsö, haha. Nå nä, jag bråkar. Det ska bli ofantligt roligt att åka iväg med hela stora familjen. Men likväl.

Av min fina vän Karin fick jag låna boken, ”Rosita reser”, skriven av Rosita Lincoln. En härlig bok om hennes resor med man och barn. Resor över hela jordklotet. Där finns väldigt många bra tips man kan ha nytta av när man ska resa med småbarn. Packningstips och checklistor. Ett konkret exempel var att ha med små paket/presenter att dela ut under flygresan. Dels nöjet att öppna ett paket, och dels något nytt att leka med. Kan tänka mig att det vore succé för Molly som älskar ”teek”. En annan grej var att låta barnen vara i full gång och springa av sig på flygfältet, så blir det lättare att sitta stilla sen.

20150601-210908-76148972.jpg

Håhå. Resenerver redan två månader innan resan, vad månne detta ska bli till?!