Idag har jag fått ”jullov”. 18 lediga dagar att spendera med familjen. Kan det bli bättre? Efter en totalomställning i augusti, när jag började jobba heltid efter att ha varit hemma i närmare två år, känns det väldigt skönt med julledigt nu. Inte på något sätt för att jag inte skulle gilla mitt jobb, för det gör jag, väldigt mycket. Utan helt enkelt för att tiden tillsammans med familjen verkligen varit lidande de senaste månaderna. Så nu ska vi landa och ladda. Familjen, mys och närhet står på schemat denna julledighet. Och en aning julstress förstås, för att hitta julkänslan. Men inga riktiga måsten. Ingen dör fast jag inte gör min hemgjorda senapen. Den gör jag för att jag vill. Ingen får astma på grund av att jag inte städar varje vrå, så då kanske jag skiter i det.

Men från och med idag utlyser jag JULEFRID i detta vårt hus. Vi skall vara tacksamma för det vi har. Vi ska ta hand om varandra. Vi ska kramas mycket och kyssas passionerat. Vi ska vara julfina med röda klänningar. Ögon kommer att tindra när julklappar öppnas och vi kommer att samlas hela familjen. Jullovet känns så heligt så jag nästan vill gråta en skvätt. Carpe diem liksom.

Och några gamla bilder på det då. Julen 2013, i väntan på bilder från julen 2014.

DSC_0506 DSC_0531 DSC_0589 DSC_0564