Redan i går kväll, när lugnet hade lagt sig, tog jag datorn i famnen och tänkte skriva ett blogginlägg. Men, då var känslorna så stora att orden kändes alldeles för små. Nu tänkte jag försöka samla mig och skriva några rader om vår julafton. En magisk julafton, så som alltid.

Jag är en riktig julälskare, det har säkert inte gått någon förbi. Det faktum  a t t  jag är det, är inte så konstigt. Julen är alltid så himla bra. Inte på något sätt kravfylld och ångestladdad. Det finns rum för dammråttor under sängarna, spontandans på köksgolvet, mjukisbrallor  och glömda maträtter. Julkänslan kommer ändå. Och jag har funderat på varifrån den kommer egentligen. Vad är det som gör att jag älskar julen? Och jag tror mig veta svaret.

I år var vi 13 personer runt julbordet. 13 personer som bryr sig om varandra. Hela hemmet fylls från golv till tak av glädje, värme, tacksamhet, respekt, kärlek och genuin omtanke. Då kommer julkänslan. Då kommer magin. Och väntan på tomten gör sitt till, så klart, hehe.

Och på tal om jultomten. För första gången fick Molly uppleva att tomten kom och delade ut julklapparna. Med skräckblandad förtjusning tog hon emot sina ”teek”, paket alltså. Först ville hon hålla handen när hon hämtade sina klappar. Hon stod i ena ändan av köket och sträckte ut sina armar så långt hon kunde, och visste inte om hon skulle våga närma sig tomten. Men, hungern efter paketen blev för stor, och snart hämtade hon paket på löpande band.

Ja, vad kan jag säga, ni borde ha varit med. Vi skrattade så tårarna rann. Jag tänkte att man borde få stanna tiden. Leva lite extra i de där fantastiska minuterna. Suga in och bevara upplevelsen. Sen skulle alla julklapparna testas direkt. Molly skidade med sina nya skidor i köket, testade ligga i nya dockvagnen, byggde lego och pussel och testade kläder och bar nya ryggsäcken på ryggen. Långt förbi läggdags. Men så är det julafton bara en gång per år också.

DSC_0554 (3) DSC_0565 (2) DSC_0610 (2) DSC_0615 (2) DSC_0616 (2) DSC_0662 (2) DSC_0702 (2) DSC_0570 (3) DSC_0585 (2) DSC_0586 (2) DSC_0579 (3)DSC_0565 (3)

Nu hoppas jag att ni alla haft en lika underbar julafton, och så fortsätter vi att njuta av julen, visst?