Nu har vi ätit pizza flera dagar i rad här i stugan. Hittade ett recept på en LCHF pizza hos min instagramvän lifebyardasia, och testade redan samma kväll. Jag kan inte äta ”vanlig” pizza, utan att få kramp i magen och se ut som om jag vore gravid i åttonde månaden. Tror att det är vetemjölsbottnen som ställer till med bekymmer. Därför blev jag helt salig av ett alternativ. Och vet ni vad, det var så himla gott! SÅ HIMLA GOTT!

DSC_0719 (6)

DSC_0726 (6)

Och receptet, LCHF PIZZA

Vispa lätt ihop 2 ägg, 1 dl vispgrädde, 3 msk olja, 4 msk fiberhust/psyllium, en nypa salt och 2 msk oregano.

Bred ut tre små eller 2 stora pizzor på plåten klädd med bakplåtspapper. Grädda 10 min i  grader.

Ta ur ugnen. Lägg på tomatpuré, pressad vitlök, parmaskinka och brieost. In i ugnen igen ca 7 minuter, tills osten smält. TA ut pizzan ur ugnen, lägg på ruccola, svartpeppar och olivolja. ÄT OCH NJUT.

 

Första gången vi gjorde pizzan gjorde vi helt enligt receptet. Andra gången dubblade jag receptet på pizzabotten, och fick då en hel plåt pizza. Sen lade vi på skinkstrimlor, champinjoner och vanlig riven ost som fyllning. Det var dagens mattips!