När vardagen, och varje minut är intensiv, finns ingen tid eller kapacitet att knåpa ihop något genomtänkt inlägg här på min lilla blogg. Då känns det skönt att kunna falla tillbaka på en gammal goding, och ge er en liten uppdatering. So I give you. Livet JUST NU:

FEM bästa – just nu.

1.Guldkornen i vardagen. Fast jag ibland blir så galen så jag kunde slita av mitt hår. (Vilket jag i och för sig inte behöver, för jag tappar allt ändå när jag ammar) Såå finns det de där ovärderliga guldkornen. Och guldkornen jag pratar om är inga vanliga guldkorn. Utan de där magiska ögonblicken. När en bebis skrattar hjärtligt åt sin fåniga mamma, eller när två syskon ser på varandra med bus i blicken och brister ut i skratt, eller när en bebis tar tag i ens öron och pussar hela ens ansikte. De där små små sakerna som gör den stora skillnaden.

2. Att våren är här. Än är det brunt och grått. Men snart grönskar det och livet leker.

3. Min man och att vi hjälps åt här hemma. Att vi tar gemensamma beslut och har samma värderingar.

4. Att jag fick mammapeng idag och kunde handla mat.

5. Att vi klarade av just DEN resan idag, vi kan kalla den; matshopping med kidsen. Ingen grät, ingen tappade tålamodet. Jag kom ihåg pinkoden till mitt bankkort. Båda barnen åt på hamburgar-restaurang efteråt. Och världens gulligaste kvinna satte sig vid bordet bredvid oss och pratade peppande om de facto att jag satt där och ammade. Alla mätta och alla glada när vi for hemåt igen.

 

FEM värsta – just nu.

1. Att Max föll i golvet idag. Från dubbelsängen, och med rumpan före. Han grät direkt han ramlade, och tystnade direkt jag plockade upp honom. Sen var han sitt vanliga jag igen. Men jag kände mig verkligen som den värsta, värsta, värsta modern på denna jord. Molly hon blev vettskrämd hon också, och grät tio gånger mera än Max. Ringde hälsovårdscentralen, som försäkrade mig om att barn faller ibland och att det högst antagligen inte var någon fara, men även vilka signaler jag skulle var extra uppmärksam på idag.

2. Att jag inte sover ett dugg. Vet inte om det är värre att jag inte gör det, eller att jag håller på att vänja mig med att inte sova.

3. VARGARNA. Fortsättningsvis vet man inte vilken husknut de lurar bakom. Sen är det lite lika där. Vet inte om det är värre att de lurar där bakom, eller att man på något sätt håller på att vänja sig vid denna absurda vardag med vargar runt hörnet och kniven i fickan.

4. Jag tjatar ju alltid om TIDSBRISTEN, och än är det inte läge att sluta.

5. Vårt stökiga hem. Fick oväntat besök här för några dagar sedan, och hade alternativen att: 1. skämmas ihjäl eller 2. skratta gott åt situationen. Valde det senare.

 

FEM saker vi gjort i veckan.

1. Varit hemma ensam med barnen all vaken tid. Vilket tärt på alla inblandade. Maken har jobbat extra med att ”samla in” björksav, som ett företag här i byn köper in.

2. Inte varit allergisk. Väntat på att allergin ska komma och ta det sista ur mig. Bryter den ut lär jag ligga som en pöl på marken till slutet av maj.

3. Sålt bort en del möbler, och plocket ihop en del som ännu ska säljas. Vi behöver U T R Y M M E  här i vårt hem. Då för tio år sedan när vi renoverade, hade vi nog aldrig i vår vildaste fantasi kunnat tro att vår familj skulle växa så här mycket. Nu behöver vi få plats här alla också.

4. Beställt mera möbler från IKEA. HAHA. Men tanken är att vi måste få ut möbler som inte fyller någon funktion och ersätta dem med möbler som gör det.

5. Varit över till grannarna på ”Torsdagslunch”. Bästa påhittet någonsin. Vi turas om att laga mat till varandra och varandras barn en gång i veckan. Hinner umgås en stund och ta del av varandras kaos. Kan inte förstå att vi fått till fyra fina ungar och en fantastisk vänskap.

FEM saker vi ska göra i helgen.

1. Jag ska på träning på söndag. Your Mama 2.0 drar igång, och tio veckor träning med samma sköna gäng väntar.

2. Laga mat.

3. Äta min mat sen då alla andra fått sin och min redan varit kall i en timme.

4. Försöka sova och bli lika frustrerad varje morgon då Max ”vaknar” klockan sex efter att inte ha sovit annat än små snuttar sedan klockan elva på kvällen.

5. Stay positive.

 

FEM saker jag längtar efter.

1. Att inte behöva vara rädd för att stora rovdjur ska ta mina barn eller mig här på gården.

2. Sommaren och värmen.

3. Semesterresan till Mallorca.

4. Sömn.

5. Dagen då jag springer 10 km igen.

 

TVÅ saker jag tycker ni ska göra.

1. Prova dricka björksav. Fräscht och gott.

2. Sova ni som kan, och njuta av det.