Om lite mer än en vecka är påskhelgen här. Idag har Molly påskpysslat, ritat påskbrev och pratat om den stundande högtiden. Jag blir på något sätt lite extra varm i hjärtat av hennes påskminnen. Under många många år, innan hon föddes, åkte vi till fjällen över påsken. Och just det har länge varit påsk för mig, att inte ha några riktiga påsktraditioner.

Men nu är det nya tider tydligen. Molly har bara varit en gång till fjällen över påsken, och då var hon så liten så hon har inga minnen av det. Så påsken för henne betyder något helt annat. Idag har hon längtande berättat om att påskharen gömmer ägg i skogen (något jag helt har lyckats förtränga att vi gjorde i fjol), att man klär ut sig till påskhäxa, och att vi alla går till påskbrasan vi dragit ihop här utanför vårt, att vi grillar korv och leker med grannar och familj som samlas.

Tänk att nya, fina traditioner har skapats. Och åka till fjällen, det kan man ju faktiskt göra när som helst.

Snart är det också dags att plocka ihop passande kläder till alla små påskhäxor och småtroll. Och jag känner att jag måste tipsa om ponchon jag gjorde till Molly förra året. Väldigt charmig blev den att slänga över utekläderna. 

2017_påsk_9

2017_påsk_16_

Jag virkade den av restgarn i blandade färger och grovlekar. Just till detta projekt är det inte så stor skillnad fast man blandar hejvilt. Mönstret jag utgick ifrån var detta. Ett projekt som ni bra hinner med ännu innan påsken. Ni hinner med flera till och med.

I år blir det också Max första påskbrasa. Tänk att han låg och myste i min mage på bilden här ovanför. Så konstigt att tänka. Han behöver ingen påskhäxklädsel ännu i år, tror jag. Det skulle vara en kycklingmössa då i så fall, hehe. Vem vet vad jag hittar på.