Om man får sitt första egna rum till sin femårsdag, och tills dess har haft alla saker utspridda i hemmet, kan jag lova att det blir lite extra speciellt med en egen vrå. Ni skulle se hur stolt hon är, över sitt alldeles egna rum. Det är inte stort, inte alls, men på något sätt lyckades vi klämma in allt och lite till. Vi återanvände en hel del, köpte något nytt,och lappade golvet med mattor vi redan hade. Och allt blev tillsammans en mysig helhet med rum för både lek och ordning. Välkomna att kika in.

mollysrum_5web

mollysrum4_web

Ett barnrum kunde man ju styla i det oändliga, och göra hur bedårande och underbart som helst. Men vi satsade främst på förvaring i det här skedet. Jag kunde nästan släppa några glädjetårar över det faktum att alla leksaker nu har en egen plats. Rosa skåpet som hängt med en stund, rymmer alla spel och pussel. Där hänger också favoriten Miss Alice från Mrs Mighetto (reklamlänk) på paradplats. Sen köpte vi ett nytt skåp från Ikea. Med hyllplan på ena sidan och klädstänger på andra. Ett riktigt bra köp. Skåpet rymmer hur mycket grejer som helst, och ger lite rolig klädförvaring för den som är intresserad av kläder och byter klänning sju gånger om dagen.

mollysrum3_webb

Mollysrum2_webb

Som den pysslande tjej vår dotter är, behöver hon så klart ett skrivbord i sitt rum. Men, som jag redan sa är rummet litet, och ett skrivbord tar upp mycket plats. Som tur har jag en händig byggare till bror, som redan när vi flyttade in hit för tio år sedan byggde ett litet skrivbord till ett hörn i Mirjams rum. Sen blev Mirjam äldre och hade inte mera behov av sitt lilla skrivbord. Skrivbordet sparades så klart, och nu kom det till nytta igen.

mollysrum_webb
mollysrum6_webb

Sängen står också där mot ena lågsidan i rummet. Och ett stort gräsligt Frozen-slott tar upp mycket plats. Verkligen allt och lite till ryms in, och vi har verkligen utnyttjat varje centimeter av ytan. Ännu skulle vi kunna spika upp några vägghyllor för pysselmaterial, och pryda väggarna med några fina tavlor. Men det får komma efter hand.

Och jag hann bara känna lyckan över att Mollys saker äntligen har en riktig plats, innan jag insåg att vi ändå kommer att ha en massa leksaker runt fötterna. Lillebror har redan börjat fylla på sitt leksakslager…