Ett säkert vårtecken är här, min inredningslust har vaknat till liv. Liksom alla andra vårar i historien, känner jag nu för att slänga ut allt jag har och börja om igen. Ut med det gamla och in med det nya. Sen vet jag ju att jag inte kan förnya allt, och att det inte skulle vara hållbart i längden att göra det varje år. Men.

Vi har bott här i mer än tio år nu. Och ett rum som sett likadant ut i tio år är vårt kök. Jag säger alltid att köket är hemmets hjärta, och det är där vi spenderar allra mest vaken tid, så då måste man trivas där också. Speciellt om man dessutom är hemma hela dagarna, varje dag. Och den här våren hoppas jag på några små förändringar.

Först, störst och viktigast av allt, ett nytt köksbord. Det vi har nu är maffigt, tungt, rustikt och för litet. Det ryms tre stolar vid var långsida, och med sex familjemedlemmar blir det ganska snabbt för lite sittplatser. Så fort vi får gäster så räcker inte bordsytan till. Stolar däremot har jag i mängd och massor. Så ett större bord efterlyses, med plats för 8-10 personer (och stolar) runt bordet. Bordet skulle hemskt gärna få vara lätt, luftigt, enkelt, ljust (helst inte vitmålat) och snudd på modernt men ändå passa in i vår lantliga miljö. Känner ni något sådant bord? Be det genast kontakta mig i så fall.

img_6355.jpg

Sen brukar ju det ena föda det andra. Och skulle vårt nya köksbord föda fram den perfekta kökslampan och lust att måla några stolar, skulle jag inte tacka nej. Och den där dörren som leder rakt ut från köket till den där terrassen (som jag ännu inte har) med morgonsol.

Tror det är bäst jag slutar skriva där. Så inte min man får någon sjukdomsattack då han läser.