resor

Ett halvår kvar till drömresan.

Om ganska exakt sex månader kommer vi att stiga ombord på ett flygplan. Sällskapsresan 2.0 är under planering, och biljetterna är redan bokade. Ni som hängt med här länge kanske minns att vi var till Santorini för tre år sedan, med mina föräldrar. Och i år åker vi samma gäng. Hela familjen, med alla fyra barn och mina föräldrar. Men resemålet är nytt.

Upplägget är, sandstrand bredvid hotellet. Sex vuxna, vilket betyder egentid och partid för alla inblandade. All inclusive, för att alla ska kunna äta och dricka när det passar, och äta en köttbulle varannan timme om det så behövs. Barnvänligt hotell med Lollo och Bernie, barnen nöjda, alla nöjda. Och nu tror ni kanske att vi är på väg långt, långt borta till något riktigt exotiskt, då jag pratar om drömresa. Men så är inte fallet. Då skulle det inte vara min drömresa. Flygrädd som jag är flyger jag max fyra timmar, eller på sin höjd fem. Och den här gången bär det av till Alcudia, Mallorca.

För några år sedan kändes Mallorca bara som en ö min farmor besökte på åttiotalet. Lite sunkigt och sönder turistat. Men, som med allt annat, så fick jag se en ny sida av Mallorca genom bloggar och Instagram, och blev lite kär i ön. Tänkte att DIT ska jag någon vacker dag åka. Och den vackra dagen blir om ett halvt år.

Vi kommer att fira vår tioåriga bröllopsdag under resan. Och den dagen ska jag se till att blir riktigt speciell på något sätt. Vi ska se vad jag ställer till med, hehe. Nu, mitt i rådande sjukstuga känns det ganska fint att få planera och drömma sig bort. Och med mitt dreamteam vet jag redan på förhand att resan blir toppen.

DSC_0678

Så. Nu får ni ge mig era bästa Mallis-tips! Och hur sjutton reser man med en tiomånaders bebis? Jaiks!

7 Comments

 • Mia

  Läser kommentarerna här ivrigt, för om drygt två veckor sitter jag och min familj (bara min lilla familj dock) på flyget till Mallorca för en sportlovsresa! Vi kommer att bo utanför Palma, så det är ju inte samma del av ön, men vi kommer att hyra bil, så… (Vi bor väldigt nära Magaluf, men har kanske inte tänkt hänga så mycket just där…) Ser oerhört mycket fram emot det, jag har också drömt om Mallorca i flera år. Nu åker vi ju när det är lågsäsong, så i värsta fall fryser vi hela tiden och får gå klädda i fleece, men i bästa fall tänker vi att det kanske är vårigt och vackert och inte så mycket turister. Om några veckor kommer det säkert att börja dyka upp reseinlägg på min blogg ifall du är som jag och suger i dig blogginlägg från resemål jag har siktet inställt på. 🙂

 • Adina

  Cap de formentor är absolut ett måste, och drakgrottorna (googla).
  Har besökt mallorca dom senaste 3 höstarna och gillar ön otroligt mycket. (har en syster som bor där, så vi har varit på besök)
  Western water park eller aqualand (vattenparker).
  Marineland är super för barn, delfinshow, papegojshow och många andra djur.
  Och förståss, katedralen! Så mäktig, och om jag minns rätt är det gratis att besöka katedralen på söndagar..
  Shoppingen är bäst i ett nytt köpcentrum nära flygfältet, kommer int ihåg namn, men även porto pi köpcenter, (utanför palma stan) men även in i palma stan.

  Så kul att ha en resa att se framemot.

 • Tanja

  Vi var till santa ponsa i september. Härlig ö. Vi hyrde bil en dag och for upp till norra delarna av ön. Port de soller, deia och VALLDEMOSSA. En super fin väg att köra i bergen med extremt fin utsikt, men inget för den som lätt blir illamående.

 • Johanna

  Tips för flygresa:
  Boka flygsäten längst fram (mera rum och sovkorg)
  Mata med flaska vid start och landning (öppnar öronen)
  Alltid en fördel med många extra famnar när man flyger med liten! ??

 • World by Tina

  Jag var på Mallis för första gången i somras, har tidigare undvikit stället så gott det går – men alla mina fördomar fick jag skrota, det var ju suveränt. Fast nästa gång vill jag nog åka runt ön mer, hyra bil eller cykla. Kanske campa. Inte superförtjust i hotelllivet kring en pool=)

  Här kan du få ett litet smakprov, en resa in till Palma rekommenderas, men undvik Magaluf: http://worldbytina.se/2017/july/palma-magaluf.html

 • Josefine

  Berätta gärna vad hotellet heter : ) söker liknande upplägg och tänkte jag kan pka lite snålskjuts i jakten på slternativ eftersom ni säkert gjort diverse efterforskningar..? : )

  • Linda

   Hotellet heter Sunving Alcudia. Hade i varje fall allt vi var på jakt efter. 🙂 Vi behövde också en stor familjelägenhet, för att vi vill vara tillsammans med alla barnen i samma lägenhet. Och där fanns upp till 8 personers lägenheter. Sen fanns också olika paket att köpa till, om man vill ha barnstol, babysäng, barnvagn och andra ”barntillbehör” som väntade på hotellrummet. 🙂