Tredje februari, dagen efter Max blev tre månader, ställde vi till med dop. Dopet ordnades i församlingshemmet, och det blev en underbart högtidlig festdag.

Vackra psalmer, älskade faddrar, familj och släkt på plats för att dela dagen.Vår son fick namnen vi redan tidigare berättat om, Max Ernst Erik. Tre namn som nu är vår lilla kille. Prästen som döpte Max var den samma som vigde oss för snart tio år sedan, samt döpte Molly. Han pratade så fint och gav oss flera visdomsord på vägen. En av de saker han sa som fastnade, var att de två gåvor man aldrig kan ge för mycket av till sina barn, är tid och kärlek. Där är vi väldigt överens. Och jag hoppas att vi alltid ska kunna ha det som största fokus, gällande alla våra barn.

Max var så gott som nöjd under hela ceremonin, trots att ha grymtade lite och fick sin mamma att nästan hålla andan av nervositet. Men det gick bra, och allt blev så fint. Hans tre storasystrar var tillsammans upp och tände dopljuset. Det var så fint så jag blev rörd. Tänk vilken lycka för Max att ha så många omkring sig som älskat honom redan innan han fötts, och som på ett så självklart sätt tar del i hans liv.

7C7830FB-D281-494E-83B1-49015AF1F377dopetdopljusfamiljen_3

Efter dopet bjöd vi på kaffe och kaka. Våra nära och kära minglade runt, och Max han somnade till sist i mormors famn efter allt ståhej.

doptartacupcakes

En helt fantastisk dag att arkivera bland alla andra fina minnen. Och gällande Max har vi redan nått flera viktiga milstolpar i hans liv. Tremånadersdagen var en av dem. Av någon anledning har jag sett framemot just den dagen. Tänker att han inte är fullt lika bräcklig och skör nu mera. Och så dopet en andra milstolpe. Nu är det bara att tuta och köra vidare.

Idag har vi en oroligt vacker, krispig vinterdag utanför fönstret. Här inne firar vi den nya veckan med nya utmaningar. En ligger däckad med magsjuka (maken), en har efter avslutad antibiotikakur lyckat hitta någon ny flunsa och hostar (Molly), och en har gått in i någon ny tillväxtfas och ska ligga vid bröstet 24/7 (Max). OH JOY!