Jag stickar i samarbete med Vörå Handarbetsaffär

Jag ligger verkligen efter med uppdateringen nu. Jag har hur länge som helst menat blogga om handarbetsåret 2017 och mina 17 tröjor. Men jag  h i n n e r  inte. En sån sammanfattning kräver tid, och även om jag inte har annat än all tid i världen just nu, så tycks inte tiden räcka till, hehe. Så innan jag helt kommer av mig ska jag visa tröja nummer 15 och tröja nummer 16. En till vardera barnen, och redan i flitig användning.

Mollys snøløvgenser skrev jag redan att blev klar, men ni fick aldrig se den på. Våra milda vinterdagar nu, har gjort att stickade plagg varit det ultimata ytterplagget. Inte kanske i många timmars utelek, men vid stadsresor, butiksbesök och bilåkande funkar tröjan perfekt. Och vid kallare väder värmer den gott under vinteroverallen.

Nu är det säkert inte många som läser min blogg som missat infon om den här tröjan. Men, den heter alltså snøløvgenser, och mönstret finns på raverly. Letar man vuxen varianten av samma tröja, ska man söka på marygenser. Tröjan är superlätt att sticka, den perfekta nybörjartröjan. Jag stickar den helst i ett merinogarn, barnmodellen i Merino extra fine, och vuxenmodellen i Big Merino. Bägge två garn från Drops design, som finns att köpa på Vörå Handarbetsaffär.

marygenser_molly

Nästa tröja jag gjorde klar i december, var Max bladrillekofta. Den stickade jag i en mörkgrå färg av garnet Merino extra fine. Pricken på i blev de snygga träknapparna. Gillar att jag gjorde knapphålen nära varandra, och valde relativt stora knappar, för att ge den ett lite rustikt utseende. Den här tröjan använder Max varje dag nu. Mönstret hittas på ravelry det också, och garnet så klart på Vörå Handarbetsaffär.

Processed with VSCO with hb1 preset

Då har jag bara en tröja kvar att visa er. Sen följer en hel sammanfattning av handarbetsåret 2017.