Okategoriserade

Slöjdfestival till havs

Inlägget är ett samarbete med:

Stiftelsen Juthbacka, Österbottens hantverk rf/Hantverkets hus Loftet, Slöjdvetenskapen vid Åbo Akademi Vasa, Västerbottens länshemslöjdsförening i samverkan med Kulturösterbotten, Slöjdlärarutbildningen vid Umeå universitet och Korsholms vuxeninstitut

slöjdfestivalen

Jag startar det nya året med att ge er information om ett riktigt häftigt evenemang. För andra året i rad ordnas nu en slöjdfestival till havs. Redan fjol skulle jag gärna ha åkt med, men datumet råkade sammanfalla med dagen vi skulle ha Mollys kalas. Då blev slöjdfestivalen en succé med över 200 deltagare från både Finland och Sverige.

Upplägget för årets slöjdfestival är fantastiskt. Fokus ligger på samvaro och mingel, blandat med en lagom dos av workshops och föreläsningar. Och alla vet ju hur roligt det är att umgås med och inspireras av likasinnade, i det här fallet då hantverksintresserade.

Lördagen den 27 januari avgår Wasaline klockan 9.00 från hamnen i Vasa, och sen följer en resa till havs med workshops du själv valt. Du kan välja bland workshops som Annie Sloan paint™, Silversmide, Origami, Intarsia och Socka tå upp med istickshäl. Dessutom pågår under hela resan slöjd-pop ups utav studeranden från Åbo Akademi i Vasa och ett slöjdcafé i cafeterian, som är fyllt med slöjdfröjd, inspiration och utmaningar. I konferensavdelningen ordnas utställning och försäljning av hantverksprodukter pågår hela resan.

Vid ankomst till Holmsund ordnas bussar in till Umeå, och en hantverkskarta delas ut till alla deltagare. Sen är dagen där fri att spendera på bästa sätt. Vid 18:30 avgår färjan igen mot Vasa, och nu har också hantverkare från Umeå anslutit sig till skaran. Under kvällen till havs ordnas två föreläsningar, utöver det är kvällen fri. All tid i världen att mingla, umgås och inspireras av varandra.

Ungefär vid midnatt anländer färjan till Vasa igen. Deltagarna från Sverige inkvarteras på hotell, för att vara redo för nästa dag, slöjdsöndagen. Även den fullspäckad med fina workshops och härligt program. Och resenärerna som steg på i Vasa på morgonen kan själva välja om man vill avsluta sin resa där. Eller om man, för en avgift, vill delta även i söndagens program.

Mera kan ni läsa om resan, och anmäla er, genom att klicka här.Resan går alltså av stapeln 27-28 januari, och sista anmälningsdagen är 24 januari.

I priset ingår kryssningen, en workshop och föreläsning, kaffe + bulle, skärgårdsbord och alkoholfritt bubbel (ett glas).