molly_supergirl

Det var en stor dag ska ni veta. I tjugofem dagar hade vi räknat ner, dag för dag, till den stora femårsdagen. Sen tappade vi bort oss lite där på slutrakan, och när vi trodde att det var sex dagar kvar, var det egentligen bara fyra, och förväntningarna sköt i höjden. Spänningen blev inte heller mindre av att jag och pappan stängde av ett av rummen i huset, och sa att det var hemligt område fram till födelsedagen. Där fixade vi på, och Molly hon kunde knappt vänta tills hon skulle få gå in.

Strax efter klockan sex på morgonen den 22 januari slog hon upp ögonen. Nästan på minuten 5 år efter hon föddes. ”Är det min födelsedag nu mamma? Får jag stiga upp nu mamma? Nej. Kan ni komma med presenterna nu? Kan jag få mat hit till sängen? Får jag gå in i rummet nu? MAMMA”. Mamma hade hoppas på lite mer sömn den morgonen. Men det var nog bara att glömma, för nu var dagen D här, och det fanns ingen tid att förlora.

Mollys födelsedagspresenter låg på golvet inne i hennes nya rum. Rummet som vi gjort i ordning under en veckas tid. Alla leksaker sorterade i nya förvaringskorgar. Alla spel och pussel på rätt plats, ett nytt skåp med både klädförvaring och leksaksförvaring och ett litet skrivbord. Och en hel massa extra pynt och piff. När födelsedagsflickan sen öppnade dörren, blev hon SÅ glad. Hennes reaktion blev i stil med de reaktioner man ser på TV när någon får stiga in i sitt omgjorda hem i hemmafixarprogrammen. Sen satt hon och öppnade sina presenter på golvet och inspekterade allt noga och väl. Pappa blev tvungen att åka iväg till jobbet, och lillebror drog till med en sovmorgon, så jag och Molly fick några timmar välbehövlig tumistid födelsedagen till ära. Och när vi lekte med alla nya fina saker, sa hon med tårar i ögonen ”mamma, det här är bara för mycket”. Vår fina, känsliga, lillgamla femåriga tant.

Vår femåriga Molly som är så bräcklig men så stark. Så bestämd, godhjärtad och omtänksam. Som har så lätt till tårar både när hon är glad och ledsen. Så kreativ och klok. Och så intresserad av allt nu. Vi försöker att inte slita vårt hår av de fem miljoner frågor som kommer på löpande band dagligen. Hon har redan tappat två tänder. Hon älskar att sjunga, dansa, hålla låda och showa. Trots att hon alltid först påpekar att hon är blyg. Jag tänker att hon borde få gå nån danskurs, men vet inte var jag ska börja leta efter en sån.

Och på tal om dans, så bjöd den nyblivna femåringen på fem föreställningar på sitt efterlängtade kalas på kvällen. Föreställningar med rockring och pompoms. Många släktingar och familjemedlemmar var på plats för att fira den stora dagen. Förutom olika framträdanden bjöds också på gofika och den finaste Barbietårta världen skådat. Jag önskar jag kunde säga att jag bakat tårtan själv men det har jag inte, utan den är beställd av en duktig tjej med företaget Flowercake.

kaffebord

barbietårta

Det blev en fin födelsedag. Och sen på kvällen förvånade hon oss alla med att också vilja börja sova i sitt nya rum. Det hade vi inte riktigt räknat med, hon har sovit i vårt rum fram tills nu. Vi hade inte ens lyft in sängen i nya rummet. Så det första vi fick göra var att börja möblera om igen. Hehe.

Molly5

Sen fick hon feber en dag senare, och kom och sova med oss igen. Men det är en annan historia, och ingen av oss har väl sovit ens en blund de senaste nätterna. Febern visade sig bero på streptokocker, och idag har vi påbörjat en antibiotikakur. Så allt väl på den fronten. Och hon hävdar bestämt att hon ska sova i sitt eget rum igen då hon är frisk. Och jag tror henne. Vår lilla filur har blivit stor nu.