Så fort jag blev gravid, längtade jag efter att kunna springa igen efter graviditeten. Att få knyta på springskorna och bara ge sig av, rensa huvudet samtidigt som steg efter steg blir till kilometer efter kilometer. Att springa är inget jag gjort hela livet. Jag spelade fotboll som barn och i ungdomen, men att bara springa tyckte jag länge att var helt meningslöst. Hur det kom sig att jag började springa, kan ni läsa om här, om ni är intresserade. Sen hann jag springa cirka ett år innan jag blev gravid, delta i tre lopp, och är verkligen frälst av träningsformen. Men, med graviditeten kom sen både illamående och en enorm trötthet, och när det gav med sig, kände jag mig redan så stor om magen att jag inte vågade fortsätta springa. Och sen dess har jag längtat. Verkligen längtat.

Nu är det äntligen dags. Och jag har bestämt mig för att göra det på rätt sätt. Jag har ingen aning om hur mycket mina magmuskler är delade, på vilket sätt man bäst tränar upp bäckenbotten, eller när man egentligen kan börja springa igen, utan att förstöra sin kropp på kuppen. Så jag tog beslutet att anmäla mig till Your Mama (läs mera här). En träningsgrupp som fokuserar sig på nyblivna mammor och deras problemområden. Med individuella träningsscheman, vid sidan av gruppträningar. Det hela startade med en föreläsning i går. Och vi fick lära oss vikten av att stärka kroppen inifrån och ut. Snart ska jag på en fysioterapiundersökning, och efter det följer tio veckor med träning. Och slutligen en ny fysioterapiundersökning, för att se vilka resultat man gjort. SÅ PEPPAD!

Nu ska jag bli en stark och glad mamma igen. Med kraft att ta hand om det finaste jag har. Träning har ju nämligen den fantastiska bieffekten.

IMG_2154

Bild: Bildbolaget Du&Vi