Nej hörni. Redan sjuttonde januari. Nu sjutton ska jag visa mina sjutton tröjor stickade under tvåtusensjutton. 

Det går inte för mig att starta en sammanfattning av stickåret 2017, utan att först tacka min långsida samarbetspartner Vörå Handarbetsaffär, för gott samarbete under året. Tack, tack, ni är guld! 99,9 % av allt mitt garn handlar jag där. Och vill ni sticka någon av tröjorna jag gjort, är det dit ni ska vända er för garninköp.

Sen har jag satt ihop så många bilder, så ni säkert gråter innan ni har läst klart det här inlägget. Men jag ville ha med dem alla. De första tre bilderna är bilder på tröjor jag stickade i början på förra året. Tröjan med blommor på oket heter Sofies mamma, och är vacker som en dag. Stickad i sköna dröps Air blir den dessutom fantastiskt skön att bära. På mittenbilden bär charmiga Mirjam en klänning, enligt mitt eget mönster, även den stickad i dröps Air. Mönstret hittar ni här. Tröja nummer tre är stickad av Drops Polaris. Ett väldigt grovt ullgarn. Tröjan var något av ett experiment, och jag tror jag använde stickor 15 eller 20. Är inte helt säker. Den blev kanske inte jätteskön och smidig att bära, men desto roligare att sticka, hehe. Jag såg faktiskt att det nu finns några liknande mönster med fläta i mitten bland Drops egna mönster. Men just den här tröjan gjorde jag bara på högt.

2017 var året då jag stickade flera likadana tröjor än någonsin tror jag. Ett av mönstren jag fastnade för var saffran cardigan. Det hela började med att jag letade ett mönster till en ”Frozen-tröja” åt Molly. Ni vet Elsa, Disney-prinsessan. Hittade detta mönster och stickade en turkos med vita ”snöflingor” till en lycklig dotter. Sen blev jag mer och mer förtjust i mönstret ju mera Molly använde sin kofta. När jag sen fick veta att jag var gravid, var detta den självklara ”första koftan” till bebisen i magen. Det roliga med det här mönstret är att det är de första koftorna jag klippt upp. Som jag gruvade mig innan jag satte saxen i det stickade arbetet, men sen gick det ändå hur bra som helst. Det var rent av roligt till och med. Den tredje koftan av samma mönster fick vårt fadderbarn till julklapp, och jag har på känn att det kommer bli ännu flera saffran cardigans innan jag är klar med det här mönstret.

Nästa mönster jag missbrukat under året är bladrillejakken. Väldigt rolig att sticka. Väldigt enkel att sticka. Väldigt fin. Barntröjorna är stickade i Drops Marino extra fine. Och vuxentröjan, som skymtar på sista bilden är stickad i Drops Air. Den ska jag visa mera av någon dag.

Så kom jag också ut med ett eget mönster denna vår. Ett mönster som för ovanlighetens skull inte finns här på min blogg.  Det nätta sommarlinnet fjärilvinga. Finns för tillfället i storlekar 104-116. Man kan köpa mönstret på Vörå Handarbetsaffär, eller genom att maila mig.

Ett enda virkat plagg finns med i tröj-skörden. Ett sommarlinne jag knåpat ihop som en mix av två olika mönster från Drops design. Dessutom är linnet också stickat av två olika garn, både Drops Cotton Light och Drops Paris. Så valde jag att göra för att jag ville ha mera stadga i överdelen, och bättre fall i nederdelen av linnet. Den lilla minikoftan på bilden är min omlottskofta för nyfödda. Mönstret finner ni här. 

Sen fick hon hela tre tröjor till, Molly-trollet. Tröjan på första bilden är ett hopkok av restgarn och ett eget mönster. Jag stickade mycket i Drops Air, och fördelen när jag stickar mycket i ett och samma garn blir ju att resterna passar ihop. Tröjan i mitten stickade jag på höstkanten tror jag, då jag inte mådde så vidare i graviditeten. Mönstret heter Tiril-genser, och tröjan är helt fantastiskt fin. Det mönstret är jag verkligen inte klar med, men på grund av mitt mående blev det inte flera just då. Och sista tröjan känner ni igen. Mollys jultröja, snøløvgensern i rött och vitt.

Förutom tröjorna har jag också gjort:

  • 13 par sockor
  • 1 par vantar
  • 1 virkad kjol
  • 1 par stickade byxor
  • 4 mössor

Vilken är er favorit av alla mina alster?