Det har ju blivit lite trend här i stugan att vi gör allt annorlunda i år, och nyårsafton var inget undantag. När det nya året ringdes in låg vi redan och sov i våra sängar, hela familjen. Det måste vara första året sen jag själv var ett barn, som vi inte har räknat ner sekunderna till tolvslaget.

Istället började vi firandet tidigt, främst för Mollys skull, så hon skulle känna att det var en festlig dag. Min mamma och pappa kom hit i tid för att vi alla skulle komma oss ut tillsammans. Molly hade bestämt att gänget skulle ge sig ut på en skidtur. Min man har dragit upp ett skidspår här på åkrarna nedanför vårt hus, så det är bara att åka iväg.

När vi sen kom in igen, lagom röda om kinderna, bakade vi pizza och gjorde sallad. Enkel och väldigt god nyårsmiddag. Inga konstiga krusiduller i årets nyårsfirande. Till efterrätt serverades en köpt chokladkaka och alla var nöjda och glada.

Innan vi förklarade nyårsfirandet avslutat för i år, tände Molly sist och slutligen några tomtebloss här inne, med skyddsglasögonen på förstås. Och vår nyårsafton blev precis så festlig som jag hade hoppats på, även om vi sov gott när klockan slog tolv. Som extra bonus vaknade vi pigga och glada till det nya året.