Okategoriserade

Året som gick och året som komma skall.

Jag väljer att inte göra någon traditionell årsresumé. Istället listar jag liksom ifjol årets största och bästa händelser. Och som en liten bonus försöker jag spå framtiden och se vad 2018 ska föra med sig.

Årets bästa hantverk: ojojoj, det finns så många. Hur ska jag kunna välja? Jag nådde mitt mål på 17 stickade eller virkade tröjor under året, det ska jag återkomma till senare. Men. Kanske den första tröjan jag gjorde i år också kniper platsen som den bästa. Tröjan Sofies mamma var och förblev en favorit.

2018: Någon ny tröja till mig själv. En baströja som skulle komma i flitig användning. En midjekort kofta med knappar. Kanske en Ankers cardigan?

sofiesmamma7

Årets bästa hemmabygge: Jag får svara samma som ifjol. Vår lekstuga/gäststuga som äntligen blev helt klar. Inser att jag inte egentligen visat slutresultatet för er ännu. Krafterna sinade ordentligt under sommaren. Det måste jag åtgärda till våren. Då ska ni få se bilder både från lekstuga och övervåningen som blev gäststuga.

2018: En terass på baksidan av vårt hus, med dörr från köket. Att kunna gå ut med kaffekoppen i morgonsolen är en dröm jag haft sen vi flyttade in i vårt hem för tio år sedan.lekstuga_

Årets bästa inredningsdetalj: 2017 måste vara året då jag inte alls orkat med inredning. Graviditeten med trötthet och illamående tog all extra energi. Den energin jag lägger på inredning annars. Men, ifall att tapeter räknas som inredningsdetalj, så kniper de nya sovrumstapeterna lätt första platsen. Eller nya soffan.

2018: Gissar på nya tapeter igen.

ny_DSC_9155

Årets bästa blogghändelse: Ja ni. Det bästa är nog att ni alls hänger kvar här. Det är utan tvekan mina läsare som är årets bästa blogghändelse. 2017 är året då jag ibland knappt orkat klä på mig, än mindre blogga. Det känns som om jag inte levererat något läsbart överhuvudtaget. Och oftast visat dåliga mobilbilder till inläggen. Så tack. Tack för att ni stannat kvar.

2018: möjligheten att gå på flera roliga bloggevent, och stifta nya bekantskaper i bloggvärlden.

Årets bästa fest: Fest?

2018: När vi firar vår 10:e bröllopsdag. Som den festfixare jag är tänker jag att det borde vara något utöver det vanliga. vi får se. 

Årets bästa klädesplagg: Njä blä. Bara en massa sunkiga gravidkläder. Eller ja. Bäst är nog mina levi’s jeans som passar nu igen efter graviditeten.

2018: Roliga träningskläder för att kicka igång träningen igen.

Årets bästa resa: Resan till Gotland i somras. Där var så himla fint. Hoppas kunna återvända någon dag.

2018: En ny resa med hela storfamiljen. En resa till Mallorca på sensommaren.

gotland_7

Årets bästa team: Vår familj. Jag, min man och våra fyra barn. Jag är så lycklig över att vi alla är så nära varandra, måna om varandra, snälla mot varandra och kommer så bra överens.

2018: Lär nog inte ändras. Familjen. Bäst i alla lägen.

Årets största insikt: Att jag är vuxen nu. Efter ett år med höga toppar och djupa dalar har jag på något sätt förstått att det är upp till mig själv att fixa mitt eget liv.

2018: Att man ska njuta av det man har.

Årets bästa fysiska prestation: Att föda vår son.

2018: Att springa 10 km under en timme.

Årets största prövning: Året har kantats av en del prövningar faktisk. Att vara gravid största delen av året har varit en prövning i sig. Att svärfar blivit sämre och nu inte längre bor kvar hemma utan på ett boende, och allt vad det fört med sig. Men största prövningen ändå var nog de fem dygnen vi spenderade på sjukhuset med en treveckors gammal Max.

2018: Att få vardagen hemma att rulla komplikationsfritt med två små barn.

Årets bästa val: Att våga satsa på ett fjärde barn i familjen.

2018: Att vara hemma med barnen.

Årets största omställning: Att ha en bebis igen, med allt vad det innebär från nattvak till nya rutiner.

2018: Inga omställningar önskar jag mig. Bara lugn och ro och samma gamla vardag.

Årets bästa känsla: Tacksamhet. Tacksam över allt vi klarat av i år. Tacksam över att förlossningen gick bra och blev en fin upplevelse. Tacksam över den son vi fick. Tacksam över att få ha fyra fina, friska barn. Tacksam över att fortfarande ha min stora kärlek vid min sida.

2018: Kärlek. Någon bättre känsla finns väl inte?

4 Comments

 • Sofia

  Oj Gotland drömmer vi också om! Måste nog kolla in boenden och sånt där nu direkt!

  Sen undrar jag om Molly är hemma på heltid och om hon har många kompisar där runt om kring eller om hon mest hänger med dig och Max och är nöjd med det? Och hur får ni dagarna att gå på bästa sätt? Känner att jag behöver lite inspiration från en annan hemmamamma. Kommer du att fortsätta vara dagmamma sen då Max är större?

  • Linda

   Ja Gotland kan jag varmt rekommendera!

   Molly är hemma på heltid nu ja. Förutom att hon två dagar i veckan är tre timmar per gång i dagklubben. Sen har hon också börjat i något som heter ”musiklekis” nu på vårterminen. Men det är bara en halvtimmer per gång, och en gång i veckan. Sen är vi bara hemma. Innan Max föddes, så hade vi ett ”veckoschema” som vi följde, favoritdagarna var tisdag och onsdag, då vi hade bakdag och pysseldag. Så då sysselsatte vi oss på det sättet. Nu med en bebis i huset håller vi alla på och hittar någon sorts ny vardag. Molly påstår nog att hon har tråkigt ibland, vilket jag förstår. Men sen tror jag heller inte att det är ”hela världen” fast det är någon lugnare period i livet. Vi har mycket vänner och bekanta med barn, och varje vecka träffar vi nog någon. Eller så kan Molly vara till nån kompis nån timme och leka ibland.
   Nästa år ska hon få börja någon halvdag i dagis, för att hinna komma in i det innan hon börjar förskolan då följande år. Hon längtar redan till dagis, och mitt mål är på så sätt nått. Jag har alltid velat att hon ska längta efter att få börja, snarare än att vi ska behöva lämna en ledsen unge där på morgnarna. 🙂
   Hur jag sen fortsätter med ”karriären” har jag inte tänkt på desto mera. Kommer nog att vara hemma med Max åtminstone tills han är tre år. Eventuellt fortsätter jag som dagmamma någon gång. Ingenting är omöjligt, jag trivdes ju väldigt bra med det.
   Har inget behov att skynda varken för min del eller barnens. Vi hinner nog alla jobba/vara i dagis och skola, resten av livet. 🙂

 • Mia

  Vilket bra upplägg! Gott nytt år, hoppas att dina spådomar slår in! (Mallorca står faktiskt på min 2018-lista också, men redan nu till sportlov…)