Okategoriserade

Vet ni, det tar sig.

Från att ha tänkt att det mesta är lite hopplöst och omöjligt, känns det nu som att saker sakta men säkert lite börjar ta sig. Max har haft några kvällar utan hysteriskt skrik. Vilket har bidragit till att jag och hela familjen kunnat slappna av en aning. Jag har kunnat ta mera än en minut åt gången, och se framåt. Och, för första gången på flera veckor känns det som om vi faktiskt skulle få till lite julkänsla här hemma även i år. Idag tog vi rekordtidigt in granen. Och Molly har klätt den. Klättrat på stolar och pallar för att få julgranskulor runt hela granen. Minns ännu hur det var för något år sedan när det inte blev någon spridning alls på pyntet. Alla kulor och allt glitter på två av de nedersta kvistarna, hehe.

Julgranen brukar vi annars inte ta in förrän nån dag innan julafton. Men nu behöver man beta av de få måsten som finns, för att hinna med allt på de återstående sju dagarna innan julafton. Och julgranen är ett måste. Det flesta julklappar börjar också vara inslagna, och ett till måste kan bockas av. Sen ska några julklappar ännu färdigställas, och så har vi julmat att handla och tillreda. Sen, sen ska vi bara hoppas vi alla hålls friska. Molly har en rejäl förkylning, med hosta och snuva. Själv har jag lite ont i halsen. Och jag hoppas så innerligt att Molly snart är frisk och att resten av familjen skonas nu inför den stundande julhelgen. Speciellt lillprinsen förstås. Tycker han haft sin beskärda del på de få veckor han levt.

Hur har ni det ställt inför julen? Allt klart eller inte ens påbörjat? Eller kanske skiter ni i allt och drar iväg till en söderhavsö? Tell me! Så har jag något att läsa i natt då jag vakar de obligatoriska timmarna med bebbo.

19 Comments

 • sofia

  Här i grannbyn har vi magafare och hoppas så innerligt att vi blir friska till jul! Nästan alla paket är inpaketerade. Ser ut att vi blir tvungna att ta fram plastgranen iår, men helst inte, får inte nån riktig julkänsla med den!

 • Gunilla

  En liten tall står i en gammal glasflaska på en gammal bricka som jag har pyntat med julgransbollar. Vit duk. Några röda inslag,vävd rya på soffan, vit/röd rutigt täcke på andra soffan. Julgardin i köket. Ingen julmat inget godis inga limpor. Inga julklappar förutom åt barnbarnet. Ingen värre städning än dammsugning. Jag har köpt mat till en familj som inte själv har råd att köpa. Det är mera värt än all julstress. För hur vi än har det så kommer julen i alla fall.

 • Camilla N

  Klapparna paketerade jag in de sista av ikväll , julkort skickade , och det mesta av julmaten/bröd /gott färdigt, kvar att storstäda lite julgodis och klä granen ❤ krya på mollsan å god jul på er alla ❤

 • Johanna

  Granen klädde vi idag, en julklapp kvar att inhandla. Tre arbetsdagar kommande vecka, en förkyld 2-åring och en FÖRKYLD make – you know män och förkylning 😉 Hemmet är städat men ännu ska det dekoreras ute, paketeras klappar, planeras meny, handlas mat, bakas kaka, strykas dukar, dukas bord och förberedas för julmiddan 🙂

 • Therese

  Här e vi mitt i processen. Så mycket man gärna skulle göra men jag har försökt att sänka kraven rejält i år. Vi har klätt granen, satt upp julgardiner, julpyntat och bakat pepparkakor. Idag blev det en sats rocky road och på kvällskvisten fick jag för mig att badrummet behövde skuras. Vem kunde tro att det kan vara skönt att stänga in sig i badrummet och stå på alla fyra och skrubba fogarna. Det var lugnt och skönt, ingen som konstant upprepade ”mamma” eller någon som hela tiden ville veta ”varför. Men det är nog allt vad julstädning som blir av i detta hus i år. Nu hoppas jag att vi under inkommande vecka skall hinna med ett saffransbulls- och ett jullimpsbak. Då är jag nöjd. Alla julklappar är så gott som fixade (bara de stickade som väntar på att bli klara) och planerna med alla inblandade under julhelgen är spikade. Let the julmys begin! Allt handlar om att sänka kraven, i detta hus åtminstone!

  God jul till er!

 • Christina

  Här är det ganska lugnt, har spritt ut de flesta grejerna under veckans alla dagar fram till julafton. Hämtade en gran idag också men den var lite klen i stammen så få se vad vi får ta till för nödlösning för att få den att hållas i foten. 😀

 • Cattis

  Vi tog in granen igår kväll och så klädde vi den idag på morgonen då dottern vaknade, eller hon lade några julgransbollar sedan tyckte hon granen pickade för mycket. Alla julklappar blev paketerade ikväll men nån julklapp ska fixas ännu på tisdag men men. Annars så känns det lugnt, tillräckligt julfint och mysigt och behöver inte tänka på att storstäda eftersom vi endå kommer att åka till mina föräldrar på fredag och kommer tillbaka på juldagskvällen.

 • Fru Tallund

  Alla klappar packade utom några få som ännu ska skaffas. Har en fyraåring med just påbörjade vattkoppor så vi tar nog ett enkelt koncept i år. Julmaten äter vi som vanligt hos mommo och fammo så den biten slipper vi. Idag bakades andra satsen pepparkakor samt bröd (men inget juligt).

 • Hanna

  I feel you! Leah var också in en natt till VCS när hon var några veckor gammal pga slem i näsa o hals, nu krånglar hennes mage o Selma har hög feber, allt ja önskar till jul att vi ska få vara friska så man slipper all denna oro! Önskar er en frisk o skön jul☺️

  • Linda

   Oj nej, jag förstår helt oron. ? Det enda man önskar är att alla ska få vara friska och tillsammans. Och att jultomten kommer. ? Hoppas ni frisknar till under veckan och får fira en god jul!

 • Tette

  Här är det långt ifrån klart. Men jag tar allt på lite annat sätt i år än jag brukar. Limporna är dock bakade och julgodiset lagade vi idag. Städningen kommer jag att fuska mig igenom, vi släcker lamporna och tänder mera ljus istället. Sista klapparna ska ännu handlas och ALLT ska paketeras och så ska den där maten handlas. Men nog blir det väl jul fast allt kanske inte riktigt är som det brukar.
  Ta det lugnt du också, tänk på att Max är så här liten bara en gång!

  • Linda

   Jo, jul blir det även om man tar det lite enklare ett år. För tillfället ser här ut som ett bombnedslag, men säkert hinner jag väl få lite ordning under veckan. Kanske. Hehe.