Okategoriserade

När barnen kom med julstämning.

Julkänslan har lite svårt att infinna sig i år. Det faktum att jag missade Mollys julfest, att hemmet ser ut som ett bombnedslag, att jag sover alldeles för lite och att det är alldeles för få dagar kvar till julen i jämförelse med allt jag skulle vilja hinna göra, bidrar säkert till att det inte direkt sjunger bjällerklang i mitt huvud.

Men, så kom stora barnen hit igår. De plockade upp saker från golven, lade på julmusik i köket, och började röra ihop en pepparkaksdeg. Sen blev det julgodis i alla möjliga och omöjliga former, och samtidigt smög sig lite julkänsla in. Familjen, gemenskapen, julmusik och juldofter. Där finns kärnan till julkänslan. Molly fick hjälpa till att baka, och Mirjam har nog världens längsta tålamod som låter sin lillasyster hjälpa till i alla skeden, utan att släppa sig det minsta nervös.

julbak2max

Sen bjöd även lillebror till och visade sig från sin allra bästa sida då alla syskonen var samlade. Han lämnade bort kvällsskriket, och jag kunde för första kvällen på en vecka sitta i soffan framför TV:n istället för att vagga runt i köket med en skrikande bebis. Dessutom visades första avsnittet av Jul med Ernst, till min stora glädje. Där fick jag en till dos julinspiration, och lite ideér till vad man kunde servera på julbordet i år. Nu hoppas vi att det lugna kvällshumöret och julkänslan är här för att stanna.

2 Comments

 • Livingwithmycamera

  Julen är där som familjen. Jag tror ni har den bästa julklappen där i famnen. Det behövs väl knappast mer än julmat ( finns i butiken man behöver inte göra allt själv ) julmusik ( spotify ) och familjen samlad. check.
  Har ni inte tid att handla alla klappar så kan ni ju ge presentkort, både egenskrivna och köpta och julstädningen kan ni strunta i för who cares om det är dammtussar i vrårna.
  Julgran och ljus och släckta lampor sköter det mesta.
  Det som jag själv är viktigast med är att alla har plats vid bordet, att dukningen är okej, och att alla får slappna av och släppa kraven.

  Hos oss delegerar vi allt. Ni börjar också ha så vuxna barn att det är bara att sända iväg dem på uppdrag. 🙂 Och jag ser ju att det redan är fixat till en del. Mirjam har allt under kontroll.