Julkänslan har lite svårt att infinna sig i år. Det faktum att jag missade Mollys julfest, att hemmet ser ut som ett bombnedslag, att jag sover alldeles för lite och att det är alldeles för få dagar kvar till julen i jämförelse med allt jag skulle vilja hinna göra, bidrar säkert till att det inte direkt sjunger bjällerklang i mitt huvud.

Men, så kom stora barnen hit igår. De plockade upp saker från golven, lade på julmusik i köket, och började röra ihop en pepparkaksdeg. Sen blev det julgodis i alla möjliga och omöjliga former, och samtidigt smög sig lite julkänsla in. Familjen, gemenskapen, julmusik och juldofter. Där finns kärnan till julkänslan. Molly fick hjälpa till att baka, och Mirjam har nog världens längsta tålamod som låter sin lillasyster hjälpa till i alla skeden, utan att släppa sig det minsta nervös.

julbak2max

Sen bjöd även lillebror till och visade sig från sin allra bästa sida då alla syskonen var samlade. Han lämnade bort kvällsskriket, och jag kunde för första kvällen på en vecka sitta i soffan framför TV:n istället för att vagga runt i köket med en skrikande bebis. Dessutom visades första avsnittet av Jul med Ernst, till min stora glädje. Där fick jag en till dos julinspiration, och lite ideér till vad man kunde servera på julbordet i år. Nu hoppas vi att det lugna kvällshumöret och julkänslan är här för att stanna.