Okategoriserade

Jultröjan

Mitt hjärta klappar lite extra för det juligt juliga. På julafton klär jag gärna hela familjen i rött och festfint. Att sticka charmiga jultröjor har varit på tapeten flera år, och förra året fick jag verkställt en röd-vit marygenser till mig själv, och en tröja med renar på till min svägerska. I år hade jag tänkt sticka en marygenser till Molly också, så jag och Molly kan matcha som två små bär.

Jag startade med den först efter Max födelse, och även om det är sex veckor sedan måste jag medge att det är lite svårt att hitta sticktid för tillfället. När Max sover är jag så illa tvungen att prioritera andra saker, som att gå på toaletten, duscha eller sova själv. Och när han inte sover så bär jag honom.

Men. Nu ser det nästan ändå ut som om Mollys tröja kan hinna bli klar. Bara oket kvar så är den fixad. Det blir femtonde tröjan i år. Jag som hade som mål att sticka 17 tröjor i år ser ut att falla på målsnöret.

 

4 Comments

 • Jenny

  Hur många maskor är Mollys tröja upplagd på? 🙂 är den också stickad i big merino? Mönstret jag köpte gick i storlekar xs-xl…alltså inga barnstorlekar.. .

  • Linda

   Barntröjan heter snøløvgenser, och är ett eget mönster. 🙂 den ska egentligen stickas i ett finare garn och stickor 3 tror jag. Men jag stickar nu med Big merino och stickor 5, men stickar då maskantalet enligt en 1-åring, för att få rätt storlek.

 • Erica

  Ett litet tips från en mamma till en annan, kolikgunga 🙂 Våra barn har inte haft kolik utan helt ”vanlig knip i magen” och kolikgungan är platsen där dom trivts bäst. Ännu då den yngsta är 4.5 månader är det i kolikgungan han sover de längsta dagssömnarna. Så välvärda pengar att investera i en sån, dessutom hittar man dom ofta begagnade till ett bra pris.