Nej vet ni vad, nu går det för snabbt. En dag kvar till julafton och jag hinner inte alls med. Nu är det inte det stökiga hemmet eller allt det ogjorda som stör mig mest. Nej, det jag saknar är adventsmyset. Tid att dricka glögg framför spisen, lyssna på julmusik, planera julmenyn, omsorgsfullt slå in julklappar och skriva julklappsrim. I år har jag inte alls hunnit med något sådant. Vet ni, vi har inte ens tänt första ljuset i adventsljusstaken än. Hela advent har försvunnit i ett virrvarr av vaknätter, mjukisbyxor, förkylningar, trötthet och babysnusande. Inget fel med att snusa baby, det är väl bland det bästa man kan göra, men jag hade så sett framemot adventstiden. Hela graviditeten har jag haft december som målbild, och nu har jag inte hunnit blinka innan december är över.

Så för min del skulle det gärna få börja om nu. Nu skulle jag vara redo att njuta av december. Vet inte hur jag ska komma i rätt stämning. Allt det lugn och den julefrid jag brukar känna i hela kroppen får gärna komma i en komprimerad version i år, och helst levereras med expressfart. Och feberstegringarna och förkylningen jag dras med skulle helst få försvinna. Kanske jag skulle starta med att slå på lite julmusik, och sen hoppas på det bästa.

Dan före dopparedan imorgon alltså. Bara att ösa på.

(Och som ni ser är Mollys jultröja klar. En liten high five till mig själv ändå)