Jag binder oftast en stor krans av granris till dörren inför julen. I år blev det en lite annan variant, i all sin hast blev det en kvast.

En halv tall och någon grankvist som blev allt annat än en krans, men lite trevlig ändå. Ihopsvarvad på fem minuter och jag är nöjd.

Inte bara dörrprydnaden som är på plats, det mesta är klart inför morgondagen. Även om dagen fick en lite tuff start med Max som blivit rejält förkyld under natten, och vi åkte till sjukhuset en sväng, så sitter vi nu i soffan framför en brasa och njuter. Vet inte när jag sist något år skulle ha suttit i soffan kvällen före julafton. Ibland är det lite nyttigt att stanna upp och reflektera över vad som egentligen är viktigt. Även för en julfantast som jag själv.

Nu ska vi hoppas att vi inte behöver åka flera gånger till sjukhuset, utan får fortsätta njuta hemma. Det är det enda jag önskar till julklapp i år.

Och till er alla som kikar in här, en riktigt god och fridfull jul önskar jag er! Kärlek!