1. När du inte druckit varmt kaffe på flera veckor, om du ens dricker kaffe mera på grund av bebisens känsliga mage.
 2. När du inte kommer ihåg att äta själv. Och om du gör det så gäller samma sak som med kaffet. Maten hinner kallna innan du själv hinner sätta dig till bords.
 3. När du somnar exakt samma sekund som du lägger huvudet på kudden.
 4. När du känner dig utvilad och oslagbar om du fått sova fyra timmar i sträck.
 5. När du utvecklar en superhörsel, och vaknar av minsta lilla ljud. Som det lilla ”dunset” som uppstår när bebisen tappar sin napp och den ”slår” i madrassen.
 6. När din tidsuppfattning gått totalt förlorad. En vecka känns både lång som en evighet och kort som en sekund. Det känns som om ni haft bebisen hela ert liv, samtidigt som det känns som om hen föddes igår. Dagar och veckor flyter samman och ingen vet vilken dag det är.
 7. När du förlorar ditt minne totalt och blir allmänt mosig i hjärnan. Tillexempel kan du glömma mitt i en mening vad du höll på att säga. Eller sätta in smutstvätt i kylskåpet och slänga disken i skräpkorgen.
 8. När ni får besök väljer du den av dina tröjor med minst spyfläckar. Rena kläder, vad är det?
 9. När dina bröst under ett dygn är mera utanför bh:n än innanför.
 10. När du helt oberörd och obrydd kan sitta och prata om blödningar, spruckna bröstvårtor och detaljer från förlossningen över en kopp kaffe.
 11. När samtalsämnen som för andra är dödstråkiga får ditt hjärta att slå lite snabbare. Som diskussioner om nattblöjor, amningsbh:ar, d-vitamindroppar och barnvagnsaccessoarer.
 12. När det känns som egentid att få gå ensam på toaletten och en dusch känns mer underbar än den finaste spa-behandlingen.
 13. När du är och handlar mat och går och vaggar kundvagnen likadant som du vaggar barnvagnen, trots att bebisen inte är där i.
 14. När nya textilier till hemmet innebär något helt annat än tidigare. För visst är det väl så att amningsdynor och spytrasor i soffan kommer starkt i inredningen nu till våren?
 15. När det känns helt rimligt att sitta och titta på din sovande bebis i två och en halv timme utan att få något annat gjort.
 16. När 99% av bilderna på din telefon är bilder på din bebis, varav ca 300 bilder då du försöker fånga bebisens första leenden, men misslyckats. ( Eller ibland lyckas ett på hundra)DSC_0145