Så låg Molly och sjöng på golvet med sin ljuva stämma för någon timme sedan. ”Det här är en ful dag, det här är en fuuul dag, det är en FUUUUUUL dag. Det är en tråkig dag. En tråkig daaaaaag.” Och så typ femton verser till med samma innehåll.

Jag, den fromma modern, skulle ha kunnat brista ut i tårar eller skrika ut i högan sky. Men bet mig i tungan. ”Det är hälsosamt att ha tråkigt”, är dagens mantra. Och jag förbjuder mig själv att provoceras av en fyraåring. Men på trötthetens brant är det inte alltid så enkelt.

Max har varit gnällig hela dagen, och jag undra om det kanske kan bero på att jag åt tre kanelbullar till lunch igår, och en påse chokladgodis till middag. Däremellan hällde jag i mig x-antal koppar kaffe. Kanske man inte kan äta sån skit då man ammar? Har försökt bättra mig idag och ätit riktig mat, så kanske bebismagen mår bättre imorgon och vi kommer undan med mindre gnäll. OM det nu är det som spökar. Tänk så enkelt det vore om bebisarna kunde prata från första början och säga vad som är fel.

Och ja. Det är väl den nivån vi befinner oss på. Jag önskar bebisar kunde prata och Molly tycker hela dagen är ful. Och på något sätt är det helt okej. Jag kan njuta lite i smyg av tristessen och fulheten. För trots allt har ju november aldrig varit ljusare och vackrare än nu.