Okategoriserade

Nu tar vi det lugnt.

Fredag i den här stugan betyder att vi går in i en ny graviditetsvecka. Idag går vi in i vecka 38 (37+0), och förlossningen känns både närmare och längre bort än någonsin tidigare.

Under den gångna veckan har vi haft vår andra och sista kväll med profylaxkursen. Vi har gått kurs i Vasa, med Pia och Jenni. Två kvinnor som jobbar som barnmorskor på Vasa Cemtralsjukhus, och också har gått profylaxutbildning enligt Annas profylax. De två kurskvällarna har varit väldigt givande. Efter onsdagens kurs skulle jag helst ha åkt in för att föda direkt. Så peppad, förberedd och fylld med positiv energi. Mera förberedd än så blir vi nog inte.

På torsdagsmorgon väntade faktiskt ett besök till sjukhuset, tyvärr inte för att föda, utan för en sista läkarkontroll på mödrapolikliniken. Jag hoppades läkaren skulle konstatera att förlossningen var nära, att bebisen låg långt ner, eller åtminstone se några tecken på att kroppen hade börjat förbereda sig på förlossning. Men icke. Här var det stängt och slutet som en mussla. Och jag får acceptera att vi nog med all säkerhet inte föder för tidigt iallafall. Bebisen mådde bra. Vilket är huvudsaken så klart. Uppskattades redan väga en bra bit över 3 kg, och lär tydligen hinna lägga på sig en hel del vikt ännu.

Så nu får vi bara ta det lugnt. Försöka njuta av denna sömnlösa tillvaro med en kroppshydda likt en elefant. Kanske blir det bra med några veckor att varva ner innan vi blir flera i flocken. Vi har haft riktigt späckat schema hela sommaren och fram till nu. Så lite på skoj har jag sagt att jag går på mammaledigt 6 oktober, när det äntligen blir glesare av anteckningar i almanackan. Nu ska vi bara baka lite, sticka lite och vara hemma mycket.