I samarbete med Cosmetique 

Att vara gravid är antagligen en av de största påfrestningarna en kvinnas kropp kan genomgå. Och just då borde man vara väldigt duktig på att unna sig själv olika saker för att belöna kroppen. Tyvärr blir det ofta helt tvärtom, att man mest ligger och ojar sig över alla krämpor. Det mesta man annars unnar sig känns omöjligt eller så är det förbjudet.

Jag läste redan för en tid sedan om en Mother-to-be massage som görs på Cosmetique salon i Jakobstad, och har sedan dess tänkt boka en tid. Men det tog mig några veckor. Som tur var kom jag slutligen till skott, och förra lördagen fick jag ta emot den skönaste behandling någonsin. Behandlingen var exakt vad min trötta kropp suktade efter. 

Mia som utförde behandlingen är väldigt kunnig på sitt område, och behandlingen i sig är framtagen i samarbete med läkare och barnmorskor. Så jag kände mig helt trygg och avslappnad när jag lade mig ner där på behandlingsbänken mellan två varma filtar. En speciell bäddning där behandlingsbänken är anpassas för bästa säkerhet, komfort och avkoppling.

Mia berättar följande om behandlingen: ”Graviditetens nio månader är en speciell resa. Massagen innebär att få kontakt med mamman och jobba med två hjärtan som slår i ett. Behandlingen anpassas individuellt för varje blivande mor och även graviditetens olika skeden. Med milda massagetekniker lindras spänningar i nedre- och övre rygg samt svullnad i ben och armar samtidigt som den blivande modern får slappna av. I behandlingen ingår även en enkel rengöring av ansiktet samt ansikts- och hårbottenmassage. Behandlingen görs med skonsamma och ekologiska oljor som är speciellt framtagna för det huden behöver under en graviditet.” Oljan som användes under min behandling heter passande nog Lovely mother, och kommer från den svenska ekologiska serien Maria Åkerblom. En serie som Cosmetique nu tar in i sitt sortiment.

Efter den 75 minuter långa behandlingen kände jag mig som ny, avslappnad till 100 %. Bokar ni behandlingen under oktober månad, och uppger att ni läst om den på min blogg, lovade Mia att också ge er en ekologisk ansiktsmask som tillägg under behandlingen, för samma pris. Bra va! Ring och boka, till dej själv, till din gravida partner eller din gravida vän. Jag lovar att gåvan blir uppskattad.

lovely_mother

Sen, när jag var på plats på Cosmetique Salon, passade jag så klart också att kika på produkter. Jag fyllde på lagret med mina egna favoritprodukter från Odylique. Superfruit serum, ansiktstvätten Lemon & Tea Tree Facial Wash, och ansiktscrémen Timeless Rose Moisturiser som jag använder dagligen. Vill ni läsa mera om de enskilda produkterna som ingår i min dagliga hudvårdsrutin, klicka på länkarna här ovan så kommer ni till produktbeskrivningarna.

Mia plockade också fram något som känns ännu viktigare i nuläget. Ekologiska babyprodukter och produkter för gravidkroppen. För några år sedan gick jag på ett event på Cosmetique, ett event som hette Mum and baby. Där och då fick jag lära mig så mycket viktigt. Mollys hud, och speciellt hårbotten var väldigt besvärlig då när hon var två år, och hade länge varit. Och under den kurskvällen beslöt jag att helt byta ut de produkter vi använde till henne. Från torr och sårig hud och hårbotten, fick hon med de nya ekologiska produkterna den babyhud hon så väl förtjänade. Så klart vill jag ge vår kommande baby samma hudvård, och skulle inte köpa babyprodukterna som finns i affärerna. Inte mera, efter att jag förstår vad ingredienserna i dem är. Även om man läser innehållsförteckningen förstår man ju oftast inte vad det betyder, dessutom är det oftast väldigt många ingredienser.

Vill ni läsa mera om Mum and Baby eventet jag gick på, kan ni göra det här. Produkterna jag valde att köpa hem den här gången var babytvätten Gentel Baby wash & shampo från essential care. Den användes både i badet och som ”rumptvätt” åt Molly. Soothing Salve är även den en gammal bekant som jag med gott samvete vet att jag kan använda. Nytt för mig är baby washen från Maria Åkerberg, den ska bli intressant att testa.

ekologiska_babyprodukter

Sen handlade jag också hem en till burk Bump Butter. Den har jag smörjt magen med nu under graviditeten. Salvan ökar hudens elasticitet, och Mia berättade att jag också kan använda samma salva för att smörja ännu längre ner. Sista veckorna av graviditeten kan man med fördel smörja även underlivet med samma salva för att öka blodcirkulationen och elasticiteten. Och lämnar något kvar i burken kan den också användas på mammamagen efter graviditeten.

bump_butter

Vill ni testa någon av produkterna ovan, eller något helt annat från Cosmetiques webshop(klick), kommer ni nu få möjligheten att göra det förmånligare än annars. Mia ville ge alla mina läsare -15 % på hela webshopen, hela oktober. Allt ni behöver göra är att ange koden  5tES9uz  i kassan.