Okategoriserade

Jakten på det perfekta namnet.

Nu tänkte jag att vi måste köra den här namn-valsen en gång till. Senaste barnen som sett dagens ljus, både i vänskapskretsen och finlandssvenska bloggvärlden, har alla fått så härliga namn. Speciellt efter att jag läst Linneas blogg, där hon skrev om nyfödda dotterns Blendas namn fick jag en riktigt varm känsla inombords av deras namnsval. Jag vill också ha ett Blenda-namn till vår kiddo. Något eget, speciellt, som klingar fint.

Sist jag funderade på namn efterlyste jag namn på I. Tyvärr finns det väl kanske 10 namn allt som allt på I. Varav jag kunde tänka mig två eller tre. Men det känns inte som att man ska välja ett namn man kan tänka sig. Jag går och testar ropa namnen högt här hemma, som om jag vore mer eller mindre galen. Men. Jag har kunnat konstatera att inget av de namn som hittills varit starka kandidater, känns helt rätt att säga högt. Och det känns ju som en förutsättning, att man ska vilja säga sitt barns namn högt. Det måste vara perfekt, för oss.

Så nu får ni bredda. Ge mig namnförslag till killar och tjejer, så det sjunger om det. Fyll kommentarsfältet. Alla fina namn ni sitter och pantar på. Gärna får det klinga fint med våra andra barns namn.

Sen vet jag att man måste se barnet innan man kan vara säker. Namnförslagen vi hade till Molly när hon var i magen var Agnes och Melker. Sen kom hon ut och var ingen Agnes utan ett Molly-troll. Helt självklart. Förhoppningsvis går det lika enkelt den här gången.

Barnet som ska bära namnet kan eventuellt se lite ut som guldklimpen på bilden nedan

62 Comments

 • Jenni

  Grattis till lillebror !
  Hoppas dagsrutinen vänder rätt snart !

  Birger, birk, malte, melker, arni, volter, björn, knut…
  Gamla svenska godingar 🙂
  Ska bli intressant o se vad han får för namn !

 • linnea p.

  Nejmen så glad jag blev av att läsa det där, och av nyheten att bebin har anlänt! Stort grattis!! Och det finns ju jättemånga fina namn här att välja och vraka emellan och kanske har ni redan hittat ett. Men om inte slänger jag fram ännu ett par till: Didrik, Hampus, Vilgot och Felix! 🙂

 • monica

  Har inte kommenterat tidigare men följer din blogg 🙂 spännande tider..
  pojknamn, Olle, Alfons, Melker
  flicknamn, Milla

 • Elise

  När jag såg bilden på er son kom namnet ”Egon” upp. Molly och Egon klingar fint i mina öron.

 • Anne

  Såg att Lilleman äntligen hittat ut! Ett Jättegrattis till er alla! Blir så spännande att se vad han får heta! Ivar kanske?

 • Cecilia

  Hejsan, kommenterar sällan men nu kommer en kommentar; ett namn som faller in i Blenda-kategorin är Märta, så himla fint tycker jag ? annars; Sigrid, Astrid, Ingrid, Irma, Iris, Ylva.

  Till pojkar är det svårare att komma på namn; men mina söner heter Frans och Harry så de tycker jag ju så klart är fina namn. Men även Tor, Hjalmar, Helmer, Vidar. Lycka till barnafödande och namnval ❤

 • Janica N.

  Ingrid är ett namn ja gillat i smyg. Bland pojknamn kan ja tycka att Melker, Valto, Malte samt Iben e fina.

 • Christina

  Flicknamn <3 Zacharina, Ambra, Aurora
  Pojknamn <3 Leon, Milion, Aaron, Joar

  Men som flera skrivit innan och som ni själva såg i Molly – vem är det som kommer till er?

  All kärlek och lycka till er familj!

 • Emma

  Julia, Ellen, Vera, Iris, Stella, Ines, Else, Vivi.
  Walter, Lukas, Grim, Jakob, Adrian, Neo, Linus, Isak.

 • JH

  Ett pojknamn jag fick höra lite för sent är Alve. Så otroligt fint tycker jag. Det låter så empatiskt (om ett namn nu kan låta så?). Sen Meja Malva, Ingrid, Sigrid ?.

 • Johanna

  Hej Linda!

  Hoppas du inte måste gå länge mera och vänta på er guldklimp.

  Samuel är ju ett så fint och mjukt pojknamn eller varför inte Noa. Mia är ett vackert flicknamn och inte helt vanligt numera.

  h. Johanna

 • Johanna

  Iris, Irma, Ethel, Ester, Estrid, Asta, Henny

  Valter, Vidar, Henning, Hilding, Ture, Fridian, Alvar

  Det finns så många fina namn! Hur ni än väljer så kommer det att bli så bra!

 • Pia

  Jag tycker att Sigrid, Iselin, Noomi, Malva, Engla och Judit är fina namn. Och finast av alla förstås Elsa, som vår dotter heter. 🙂 Pojknamn är svårare, men kanske Einar, Sander eller Leander kunde vara nåt. Det ska bli spännande att få följa med och se vad ni väljer!

 • Elisabet

  Alla namn blir bra när det ”kopplats” ihop med barnet. Men hade jag begåvats med en dotter till hade hon fått heta Irmelin.
  Vår dotter Lisen är förresten född 22 januari, som Molly. Fast mycket tidigare ?

 • Elin

  Hej! Våran minsta heter Lexie. Hon är lika gammal som eran Molly. Vill man ha ett ovanligt namn så är Lexie perfekt?

 • Ronja

  Tänkte bara säga att nu minns jag inte exakt vad dina andra barn heter, men en av dem hade ju ett dubbelnamn. Så ett tips om ni inte tänkt på det innan vore ju att söka namn på det andra namnets första bokstav. Då blir det ju ändå lite syskonmatchning. 🙂

 • Éire Gra

  Colin, Nicholas, Oliver, Kian, Ciaran, Alexander, Séan, Nico, Darren, Jasper, Cillian, Williott, Patrick, Shane, Trey

  Chiara, Emily, Felicity, Juliana, Áine, Aimee, Nicole, Gia, Olivia, Thea, Willah, Wilma, Celina, Clary, Erin, Rebekah, Thilda, Emma

 • Éire Gra

  Ciara, Emily, Felicity, Nicole, Gia, Wilma, Celina, Tilda, Aimee, Aíne, Olivia, Thea, Willa, Ophelia, Clary, Erin, Phiala

  Colin, Nicholas, Nico, Aidan, Oliver, William, Jasper, Milton, Williott, Kian, Ciaran, Alexander

 • Minna

  Alissa, Venla, Iris, Signe, Malva, Sigrid, Ylva, Edith, Indra, Maya, Sally.

  Ilon, Malte, Odin, Alve, Milian, Eskil, Jack, Helmer.

 • Ericha

  Pojke tycker jag om Milian och Connor (vi hade Connor som namn när minstingen var i magen, men det kändes fel när han väl var ute). Flicka, Melina, Iselin och Nora. Lycka till med namnvalet, inte alltid enkelt kan jag ju lugnt säga, och svårare blir det för varje barn. Har i alla fall jag tyckt

  • mamma till nio

   Då jag satt och tittade på bilden av Molly så kom jag på ett flicknamn till, nämligen Älva.

 • Frida L

  Detta blir typ min egen namnförslagslista…

  Hilma (som min dotter heter), Ellen, Stella, Stina, Inez, Elvira, Embla, Astrid.

  Tage, Ture, Axel, Arvid, Algot, Casper, Folke, Yngve, Elias, Jona.

  Hoppas den lilla vill titta ut snart! Önskar dig en bra (och förhoppningsvis kort) sista tid som gravid och en fin förlossning.

 • Sara

  Layla (men uttalas Lejla) tycker jag är så vackert. Sen Minou, Minja, Vilda.. Hade även önskat mig en Vilja. Men det namnet fick veto av min finske man.. ?