Okategoriserade

Måla väggar i vecka 39?

Samarbete med Aveo

Igår vaknade jag med ett enormt sug att måla några väggar. Ett sug starkare än min tomat-craving, och det är inget att leka med. Att vilja måla gjorde mig glad ända in i själen. Det finns alltså hopp om att mitt vanliga jag finns här nånstans under alla extrakilon och graviditetshormoner. Sen tror jag att mitt plötsliga renoveringssug berodde på att jag visste att jag skulle besöka min långvariga samarbetspartner Aveos fysiska lager i Komossa under förmiddagen. Jag visste att möjligheten att handla hem en påse kalklitir skulle vara möjligt. Att måla mina väggar samma eftermiddag skulle vara möjligt.

Sedan vi tapetserade om i sovrummet, har jag känt att rummet intill inte spelar i riktigt samma liga. Den röda tråd man gärna vill ha i ett hem, trasslar till sig rejält där på trappstegen mellan sovrummet och ”kontoret”. Min älskade Harlequin-tapet måste bort helt enkelt. Och jag tänker att jag ska ersätta den med en ganska mörk väggfärg. För det mörka i sovrummet är banne mig det bästa vi har gjort, även om mörka väggar kan kännas skrämmande när man tänker på det.

Låt mig illustrera med två bilder. Sovrummet.

ny_DSC_9143

Vägg i vägg med det här.homeoffice_new9

It has to go. Även om de var för sig är hur snygga som helst, så blir det inte bra ihop. Så då hade jag tänkt måla med kalklitir. Nu blev det inte så, då jag inte kunde hitta exakt den mörka nyans jag hade föreställt mig. Så jag får väl så lov att tänka lite till, vänta till efter bebisen tittat ut. Eller så drar jag igång renoveringen när jag tycker jag gått över tillräckligt många dagar, hehe. Och då kvarstår ju frågan vad jag ska göra med väggarna riktigt. Måla eller tapetsera, det är frågan. Att måla känns lättare, eftersom att jag vet att jag fixar det helt själv på några timmar. Men så finns det ju så otroligt många fina tapeter också.

Och på tal om tapeter så måste jag tipsa om något jag tycker är helt fenomenalt med Aveo. De har direktleverans på alla sina lagertapeter. Det vill säga, beställer du innan kl 13.00 en vardag, så postas tapeterna till dig, samma dag. Dessutom är alla dessa tapeter till -15%.(klick) Snabbt och billigt, måste ju vara marknadens bästa kombination. Speciellt om man som jag, vaknar en morgon och tänker att man måste förändra ett helt rum, direkt.

One Comment

  • Josefine

    Det är så lustigt hur vi ofta tycks ha samma problem : )
    Förstår vad du menar där men ÄNDÅ på nåt sätt tycker jag att det finns potetial att matcha ihop dem, åtm som nödlösning? Inte för att lägga mej i, jag vet att du har detdär under kontroll, men skulle det hjälpa att få in mera svart o mörkbrunt till harlequin? För att få motsvarande balans ljust-mörkt? Åtm på bilderna ser den mörka tapeten ut att ha nåt grönt i sej??
    Har själv den grå-lila harlequin i ett rum där vi as we speak gör platsbyggd garderob, rummet brevi drömmer om en vägg med den grå/grön/rosa Morris pimpernell. Inte precis läge att göra om harlequiunen då om det skiter sej.. Hahha! Tur iaf man har såna I lands problem bara : )