Idag fick jag till sista piffat på de stickade byxorna. Som alltid förvånas jag över hur mycket detaljerna gör för helheten. Orkar man lägga lite omtanke på extra piff så höjs det man skapat till skyarna direkt. Tycker jag.

Jag hade en idé om att göra minipompoms och fästa dem i ändorna på knytbandet i midjan på byxorna. Och för att lite binda ihop byxorna med tröjan, som är ganska olika i stil, så gjorde jag pompoms av samma blåa garn som jag stickat tröjan av.

Minipompoms gör man busenkelt med hjälp av en gaffel och några stumpar restgarn.

mini_pompoms

Sen fäste jag pompomsen och tycker faktiskt det blev riktigt festligt.

stickade_byxor_3

stickade_byxor_4

När jag höll på där med de resårstickade byxorna, och de söta små garnbollarna fick jag en till idé. Jag ropade Molly till köket, och hon fick testa att dra byxorna på huvudet, hehe. Bara för att testa om maskantalet jag startade byxorna med skulle bli en lagom stor mössa till henne. Och det var inte så långt ifrån. Min nya idé kan bottna i att jag nyss pratat med min mamma som önskade sig en ny mössa till vintern. Så jag hade mössor på hjärnan sen tidigare. Och som det ser ut nu kommer både Molly och mamma att få varsin ny mössa. En eventuellt med minipompoms på, och en eventuellt utan.