Hösten, hösten, så kravlös och fantastisk. Man förväntar sig ruggigt väder och duggregn, och känner sig lik glad och lycklig ändå. Till skillnad från sommaren då man bara suktar efter solstrålarna som uteblir. Den här helgen har vi verkligen tagit tillvara på tiden. Vi har varit hemma, hela helgen, och hela lilla familjen.

På lördag gick vi ut redan från morgonen. Jag tog en lång, rask promenad i den krispiga höstluften och riktigt tog in alla intryck. Under tiden räfsade maken och Molly löv, på Mollys begäran. Hon älskar att räfsa löv, och att se då gräsmattan blir städad och lövhögen växer.

När jag kom hem igen gick jag in och lade igång en riktig mustig höstgryta på spisen. Det blev ett långkok, och nån timme senare fick vi avnjuta världens möraste kött med alla tillbehör man kan önska. Och för att riktigt späda på den löjligt perfekta helgen, så kan ni säkert gissa vad vi gjorde efter maten? Vi gick och tog en tupplur. Alldeles perfekt började regnet ösa ner samtidigt, och vi fick slumra till regnsmattret på vårt plåttak. Pigga, glada och mätta vaknade vi på eftermiddagen, och fortsatte kvällen med att sitta i soffan framför en sprakande eld i spisen. Sticka, mysa och äta popcorn framför svenska Idol. Söndagen blev ganska långt en repris på lördagen, och att gå och sova och veta att måndag väntade bakom hörnet kändes för en gångs skull inte helt dåligt.

Och nu väntar en lugn och ledig vecka då, tänker ni säkert. Eftersom att jag i mitt senaste blogginlägg uttryckligen skrev att vi skulle ta det lugnt nu. HAHAHA. Så blir det inte riktigt. Imorgon ska vi kors och tvärs i nejden. Bland annat ett rådgivningsbesök och lite annat trevligare program. Onsdagen hamnar jag att fara på ett akut tandläkarbesök och till torsdagen vann jag överraskande nog en fribiljett till Nykarleby Arbis föreläsning med Anders Bagge. Och det kan man ju inte tacka nej till. Sen är det fredag igen, och en hel vecka har igen en gång rusat förbi.